لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 25 صفحه
قسمتی از متن .doc :
ادیان، مذاهب اسلامی و تشیع در تایلند
هر دینی انسان را به سوی خوبی سوق میدهد». این جملة معروف را که معمولاً از 8167
« رسانههای گروهی و مردم تایلند شنیده میشود، میتوان گویاترین دیدگاه مردم تایلند دربارة ادیان دانست. در این کشور، ادیان و مذاهب مختلف آزادانه به حیات خود ادامه میدهند و از دیدگاه حکومت هم فعالیت دینی برای همگان آزاد است.
کشور تایلند که نام قبلی آن سیام است، در جنوب شرق آسیا قرار دارد و از شمال با لائوس، از جنوب با مالزی، از شرق با کامبوج و از غرب با میانمار همسایه است. وسعت این کشور 514 هزار کیلومتر مربع و پایتخت آن بانکوک است. جمعیت تایلند طبق آمار رسمی سال 2002م، 63 میلیون نفر است. 75 درصد این جمعیت از نژاد تایی، 14 درصد از نژاد چین و 11 درصد از نژادهای دیگرند. دین رسمی تایلند نیز آیین بوداست.
دین اسلام در تایلند از لحاظ شمار پیروان، دومین جایگاه را داراست. حکومت تایلند نیز مسلمانان را به عنوان اقلیت به رسمیت میشناسد. جمعیت مسلمانان طبق آمار رسمی شش میلیون نفر است، ولی مسلمانها معتقدند که جمعیّت واقعی آنها ده میلیون نفر است. بیشتر مسلمانان در منطقة جنوب کشور که با کشور مالزی همسایه است، تمرکز دارند و بسیاری نیز در پایتخت کشور سکونت دارند. مسلمانان تایلند از اقوام و نژادهای مختلف تایی، مالزیایی، هندی، ایرانی، چامی و چینیاند و در طول چند صد سال در کنار پیروان ادیان و آیینهای مختلف زندگی کردهاند. برای شناخت بهتر فضای اسلامی و وضع مسلمانها در تایلند، قبل از پرداختن به دین اسلام، به ادیان و آیینهای دیگری که در این کشور فعالیت دارند، اشاره میکنیم.
.
2. مسیحیت
این دین از حدود پانصد سال قبل به تایلند وارد شده و مانند جاهای دیگر، در مناطق محروم بسیار فعال است. مسیحیان، اقلیتهای محروم منطقة مرزی بین تایلند و میانمار را به کیش خود درآوردهاند و البته در سراسر کشور و بهویژه در پایتخت، کلیسا دارند. کتابهای بسیار برای تبلیغات و دعوت به خود منتشر میکنند و با توجه به اینکه اکثر مبلغان غربیاند، برای ترویج آسانتر دین خود، نخست زبان تایی را میآموزند و سپس به تبلیغ مسیحیت میپردازند و گاهی نیز با روش مراجعة خانه به خانه، دعوتشان را انجام میدهند. طبق آمار رسمی سال 1991م، نیم درصد کل جمعیت تایلند را مسیحیان تشکیل میدهند، اما به نظر میرسد که جمعیتشان در حال حاضر بیشتر شده است. در حال حاضر، شاید بتوان گفت که بیشترین موفقیت آنها در سطح کشور، جا انداختن مدارس و دانشگاههای غیر انتفاعی در شهرهای بزرگ است. این مدارس و دانشگاهها اعتبار بسیاری در سطح کشور دارند و هرکدام دارای کلیسایی کوچک و یا سالن اجتماعاتی برای انجام مراسم دینی مسیحی هستند که زیر نظر کشیش انجام وظیفه میکنند. محصلان این مدارس و دانشگاهها معمولاً از خانوادههای ثروتمند و شخصیتهای سیاسی و اجتماعیاند. راهبان بودایی در کشورهای آمریکا و اروپا، آیین بودا و مسیحیان در کشور تایلند، مسیحیت را تبلیغ میکنند.
3. برهمنا و هندوییسم
به احتمال بسیار، این دین، قدیمیترین دین این منطقه است. زیرا شواهد بسیاری از آثار باستانی و معابد قدیمی که با سبک معماری برهمنا بنا شده است وجود دارد. پیروان این دین در تایلند بسیار کماند. اکثرشان همان مهاجران شبهقارة هندند که مقیم تایلند شدهاند. مرکز اصلی این دین، معبد بزرگی در بانکوک است. علیرغم تعداد اندک، اینان نفوذ بسیاری در دربار تایلند دارند. راهبان برهمنا در اکثر مراسم ملی و سنتی همراه پادشاه تایلند حضور دارند و بهویژه در مراسمهایی که مخصوص پادشاه و دربار باشد، آنها محور اصلیاند و حتی در مراسم تاجگذاری هم نقش اصلی را ایفا میکنند. آنان با اینکه با دربار و پادشاه رابطة نزدیکی دارند، هیچگونه تبلیغی انجام نمیدهند، این آیین را منحصر در اقوام خود میدانند و دیگران را شریک خود نمیکنند.
4. سیک
این دین در حدود سال 1930 میلادی با مهاجرت بعضی از مردم هندوستان به تایلند وارد این کشور شد. مرکز این آیین در منطقة «پهورد» در بانکوک قرار دارد. حکومت تایلند نیز این دین را به رسمیت میشناسد. معتقدان به این آیین حدود ده هزار نفرند و اگرچه جمعیتشان زیاد نیست، بخشی از اقتصاد کشور را در دست خود دارند. به عنوان مثال، یکی از بانکهای تجاری تایلند در اختیار پیروان این دین است.
از لحاظ دینی آنان با دیگران کاری ندارند و فقط در بین اقوام خود فعالیت میکنند، ولی دیگران هم میتوانند در مراسم آنها شرکت کنند.
5. کنفسیوس و تائو
14 درصد از مردم تایلند از نژاد چینیاند و لذا دین کنفسیوس و تائو در این کشور نفوذ دارد. البته بسیاری از پیروان این آیین هم به یک معنا بوداییاند، زیرا اعتقاد به این ادیان را با آیین بودایی قابل جمع میدانند. تنها اختلافشان در این است که آنها مردگان را دفن