انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

تحقیق در مورد علل عقب ماندگی مسلمانان 25 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 30 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

 

( علل پیشرفت مسیحیت )

نام استاد : جناب آقای گوهری

نام دانشجو:

محمد عبدالهی

دانشگاه آزاد اسلامی واحد جنوب تهران

بسمعه تعالی

ابتدا مقاله ای از : دکتر سید کامون پوری؛ استاد دانشگاه دارالسلام پیرامون اسلام سازی دانش

اسلامی‌سازی دانش ( که هم به‌معنای اسلامی‌سازی علم و هم مترادف با اسلامی‌سازی تکنولوژی به‌کار می‌رود) ، آرام آرام به یک دغدغه جدی در میان اندیشمندان جهان اسلام تبدیل می‌شود .

نویسنده این مقاله ، راهکار اسلامی ‌سازی دانش را در اسلامی ‌سازی نظام آموزشی می‌بیند و با تأسف خاطرنشان می‌کند که بیشترین مشکلات جوامع اسلامی از نظام آموزشی غربی دراین کشورها سرچشمه می‌گیرد .

وزیر صنایع و معادن چندی پیش با ابراز نگرانی تصریح کرده بود که « کالاهای صنعتی ما بار فرهنگی ندارند » . اما متأسفانه هیچ یک از فرهیختگان کشور این صدا را نشنیدند و در پاسخ به آن تحلیلی ارائه نکردند . اگر کالای صنعتی ما بار فرهنگی ندارد ، حداقل یک دلیل روشن برای آن وجود دارد : تکنولوژی ما ، که شریان‌های صنعت را تغذیه می‌کند ، غیربومی و به ‌ویژه غیراسلامی است .

به‌هر حال اسلامی‌سازی تکنولوژی که رهاورد آن اسلامی ‌سازی صنعت است ، از اسلامی‌سازی نظام آموزشی می‌گذرد . حداقل ، دکتر کامون‌پوری چنین اعتقاد دارد .

با وجود بینش‌های مختلف مردم جهان نسبت به ما مسلمانان ، یک واقعیت غیرقابل انکار وجود دارد و آن اینکه ما به خاطر غنای منابع مادی خود از موقعیت ویژه‌ای برخوداریم . مسلمانان یک پنجم جمعیت دنیا را تشکیل می‌دهند که از مجموع جمعیت ایالات متحده آمریکا ، اروپای غربی و ژاپن بیشتر است.

اکنون مسلمان حکمران سه قاره‌اند و بیش از نیمی از مناطق مسکونی جهان را به‌خود اختصاص داده‌اند . آن‌ها استراتژیک‌ترین راههای زمینی و آبی و مسیرهای هوایی بین‌قاره‌ای را در اختیار دارند . بیش از 50 کرسی سازمان ملل متحد از آن مسلمانان است که تقریباً برابر با یک سوم حدنصاب تعداد اعضا برای تشکیل جلسات است . همچنین ، یک پنجم تولید ناخالص ملی جهان به مسلمان اختصاص دارد که این رقم ، سه برابر تولید ناخالص ملی چین است . نکته قابل توجه دیگر اینکه هزینه‌های دفاعی اتحادیه عرب (و نه جهان اسلام) به 50 میلیارد دلار در سال می‌رسد که این رقم ، دو برابر بودجه دفاعی چین ـ پرجمعیت‌ترین کشور جهان ـ است .

همه این‌ها را می‌توان در سخنان نیکسون خلاصه کرد : « شریان‌های حیاتی صنایع عظیم جهانی در دست‌ مسلمانان است » . آری ، این یک حقیقت است . عمده ذخایر نفتی جهان ـ که در واقع قلب جهان صنعتی به‌شمار می‌آید ـ در سرزمین‌های مسلمانان مدفون شده است . آمارها نشان می‌دهد که از مجموع ذخایر نفتی جهان (900 میلیارد بشکه) ، 64 درصد (576 میلیارد بشکه) به خاورمیانه تعلق دارد ، و آمریکا و کانادا ، روی هم‌رفته ، تنها 4 درصد را در اختیار دارند . سهم آسیا نیز به استثنای خاورمیانه و قسمت‌های آسیایی روسیه ، چیزی در همین حدود است . از 13 کرسی اوپک که کسب و کار جهانی نفت را کنترل می‌کند ، 10 کرسی به کشورهای اسلامی تعلق دارد . بنابراین ، مسلمانان کانون قدرتی را در اختیار دارند که چرخ‌های صنعت جهانی را به گردش در می‌آورد . این حقیقت در اکتبر سال 1973، زمانی که امتناع اعراب از فروش نفت ، قیمت آن را در بازارهای جهان به‌شدت افزایش داد ، بر همگان ثابت شد . در اثر این رویداد تقریباً تمام بخش‌های خدماتی ، و به‌ویژه صنایع ساخت و تولیدی ، به‌خاطر کمبود منابع فلج شدند . به آمریکا نیز ضربه مهلکی وارد آمد . ژاپن و آلمان‌غربی هم جان سالم به‌در نبردند . در ژاپن کار به آنجا رسید که کالاهایی همچون صابون و دستمال



خرید و دانلود تحقیق در مورد علل عقب ماندگی مسلمانان 25 ص


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.