لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 25 صفحه
قسمتی از متن .doc :
فهرست مطالب
مفهوم اعجاز علمی قرآن 1
موارد اعجاز علمی در قرآن 3
اشاره به طول عمر 15
شق القمر 16
نقش گردش زمین در آرامش انسان 17
رموز عددی قرآن 18
کشف سیاره ها 19
نتیجه بحث 23
منابع 24
مفهوم اعجاز علمی قرآن
هرگونه تعریفی که از اعجاز علمی ارائه شود طبعاً , باید با تعریف اعجاز و معجزه همسو باشد. به بیان دیگر تمام شروطی که در تعریف معجزه آمده باید در مسائل علمی قرآن نیز حاضر باشد تا اطلاق لفظ "اعجاز" برآن مسائل صحیح بنماید..
در لغت "اعجاز" یعنی عاجز کردن و در اصطلاح عبارت از هر عملی است که از کسی با ادعای پیامبری و برای اثبات ادعای او صادر شود و همگان از آوردن آن ناتوان بمانند و تایید کننده صدق او در ادعایش باشد. دانشمندان برای معجزه , ویژگیهای دیگری نیز از قبیل قابل تعلیم نبودن, مطابق با امر موعود بودن و ... بر شمردهاند.
با توجه به مطالب فوق, اعجاز علمی قرآن نیز تنها باید از طریق خرق عادت صورت گرفته و به قدرت مافوق بشری نیاز داشته باشد. برای کشف این جنبهها باید تحدی شود؛یعنی تمام کسانی که ادعا میکنند میتوانند مسئله را کشف کنند باید به مبارزه فراخوانده شوند و در نهایت اثبات شود که راه کشف آن برهمگان بسته است و هیچ کس قدرت کشف آن را ندارد.
بر این اساس به نظر میرسد چنانچه بخواهیم مسائل علمی قرآن را با این ملاک بسنجیم, هیچ یک از آنها حائز شروط اعجاز نباشد؛ زیرا مشاهده میشود بعضی مسائل علمی جدید, در هزار و چهارصد سال پیش در قرآن مطرح بوده است. این مطلب بیانگر آن است که کشف آن مسئله برای بشر, جنبهی خرق عادت نداشته و رسیدن به آن از اصل برای بشر میسر بوده است. همه مسائل علمی جدید که در قرآن آمده است و آن دسته از مسائلی که بشر هنوز موفق به کشف آنها نشده و احتمالا در قرآن به آنها اشاره رفته است دارای اعجاز نیستند, زیرا راه کشف آنها , مافوق بشری نبوده و راه فهمیدن آن از مجرای طبیعت و تجربه میسر است. نکته قابل تأمل و تحسین آن است که قرآن نخستین بار بعضی مسائل را که تا عصر نزول و مدتها بعد برای بشر نامکشوف بوده, از پیش بیان داشته است.
موارد اعجاز علمى در قرآن
موارد اعجاز علمى در قرآن: اعجاز علمى قرآن با دو نظر افراطى و تفریطى مواجه است، درحالىکه برخى افراد آن را به کلى منکر شدهاند بعضى دیگر در آیات فراوانى از قرآن کریم ادعاى اعجاز علمى کردهاند که بخشى از آن قابل قبول، و برخى دیگر مورد نقد است; مهمترین موارد ادعایى اعجاز علمى در قرآن به شرح زیر است:
1. نیروى جاذبه: در آیاتى از قرآن بیان شده که خدا آسمانها را بدون ستونهاى دیدنى برافراشته است:«رَفَعَ السَّمـوتِ بِغَیرِ عَمَد تَرَونَها» (رعد/13،2)، «خَلَقَ السَّمـوتِ بِغَیرِ عَمَد تَرَونَها» (لقمان/31،10) برخى مفسران6 آیات فوق را اشاره به نیروىجاذبه* و نشانهاى از اعجاز علمى قرآن دانستهاند، زیرا کشف نیروى جاذبه را بعضى به ابوریحان بیرونى (م.440ق.)7 و مشهور به نیوتن در قرن هفدهم میلادى نسبت مىدهند8، پس اشاره قرآن به ستون*هاى نامرئى بین کراتآسمانى نوعى رازگویى علمى و از نمونههاى اعجاز علمى قرآن است; امّا باید توجه داشت که جمع بودن واژه «عَمَد»9 (ستونها) مىتواند اشاره به نیروهاى متعددى باشد که نیروى جاذبه یکى از مصادیق آن است و سایر نیروها هنوز کشف نشده است.