لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 73 صفحه
قسمتی از متن .doc :
تعریف تربیت
در عصری زندگی می کنیم که عصر فرو پاشی مرز های اطلاعاتی نامیده شده و شتاب تحولات و پیشرفت تکنولوژی تاثیرات عمیق و شگرف خود را در معدلات سیاسی –اقتصادی –اجتماعی-آموزشی-تربیتی و دیگر جنبه های زندگی مابر جای گذاشته است . چنانچه در مقام مقایسه ی آن با جامعه ی گذشته برآییم متوجه خواهیم شد تغییرات و دگرگونی های اساسی دوره جدیدکه همانند سیلی خروشان به سویجامعه و خانواده ما سرازیر شده کارکرد نهادهای تربیتی از جمله مدرسه و خانواده را با موانع و دشواری های جدی مواجه ساخته است به طوری که نهاد خانواده در گذشته باوجود این که با مشکلات وکمبودهای فراوان رنج میبردو از نظر رفاه و بهداشت و علم از مرتبه ی بالایی برخوردار نبود محیطی سالم تر-امن تر-عاطفی تر –پرمهرتر وپایدارتر از امروز بوده .
برای غلبه بر این آسیب ها و چالشها بایستی توانایی آن را کسب نماییم که فکر و فرهنگ واندیشه و روش های تربیتی خود را رشد و تعالی بخشیم تا از این رهگذر هم بتوانیم به درستی از محصولات پیشرفته جامعه ی مدرن استفاده کنیم و هم کمتر گرفتار آفت ها وآسیب های آن شویم .
در این رویکرد اولین گام شناخت ویژگیها و قابلیت ها ی جامعه ی گذشته و جدید می باشد تا با درک تفاوت های هر یک بتوانیم موقعیت خود را شناسایی و روش های نوین در تربیت فرزندان را برگزینیم .
ویژگی تربیت ((سنتی))
1 تربیت به منزله (رام کردن )بود .
2 تربیت به منزله (عادت دادن)بود .
"به منزله (بکسل کردن )بود
"به منزله (بردن)بود
هدف شکوفا کردن استعدادها بود
3 روش تربیتی (مستقیم)بود .
4 هدف از تربیت (مقلِّد پروری )بود .
روش های تربیتی معمولاًکلامی استفاده از نصایح و عظ و خطابه بود
5 تربیت از جایی شروع میشد که(مربی دوست) میداشت .
6 مربی(القاء کننده )بود .
7 هدف تربیت (سیراب کردن)بود .
اشتباهات مترّبیزمینه سرزنش و تحقیر او بود .
8 هدف از تربیت (بار آوردن ) بود .
دید به تربیت افزونی((آرایش)) بود .
9 تربیت امری (اکتسابی) بود .
ویژگی های تربیت ((جدید))مطلوب
تربیت به منزله ((رها کردن ))اگاهانه است.
تربیت به منزله ((ترک عادت ))است .
"به منزله (رفتن)است
هدف زمینه سازی برای شکوفایی استعدادها است .
روش تربیتی (غیر مستقیم )است .
هدف از تربیت (مقلِّد )پروری است .
عوامل تربیت را (درونی )می دانند .
روش های تربیت عموماً عملی و در حین کار و بازی است .
تربیت از جایی شروع می شود که (متربی دوست)میدارد .
مربی (خلاق وابداع کننده )است .
هدف تربیت ابجاد تشنگی است
اشتباهات مترببی زمینه تربیت اوست .
هدف تربیت (پروراندن)است .
دید به تربیت ((پیرایش ))است .
تربیت امری(اکتشافی)است .
اهمیت تربیت
آینده فرزندان را تا حد زیادى والدین تعیین مى کنند بنابراین برنامه هاى خانواده ها براى تعلیم و تربیت فرزندان و نوع تصمیم گیرى آنها اهمیت زیادى دارد.اسلام تربیت فرزندان را مورد توجه قرار داده و سفارش هاى بسیارى نسبت به آن نموده است همچنین دانشمندان و شخصیت هاى بزرگ اسلامى هر یک در این باب سخن گفته اند براى نمونهیکى از مهترین کتابهاى تربیتى کتاب «تربیة الاولاد فى الاسلام» نوشته دانشمند علامه عبداللّه ناصح علوان مى باشد.
همچنین امام زین العابدین(علیه السلام) در رساله معروف حقوق خود مى فرماید: «حق فرزندت به تو این است که بدانى او از توست و نیک و بد زندگى او وابسته به توست و بدانى که در سرپرستى وى مسؤول ادب و تربیت صحیح او هستى باید او را به خداوند بزرگ راهنمایى کنى و در اطاعت از اوامر حق یاریش نمایید. باید رفتار تو در تربیت فرزندت توأم با احساس مسؤلیت باشد و در نظارت به فرزند کوشا باشى
هُوَالَّذی بَعَثَ فی الامیین رَسوُلاً مِنْهُمْ یَتْلوُا عَلْیهِم ایاتِه وَیُزَکیهِمْ وَیُعَلِمُهُمْ ا لّْکِتابَ وَا لْحِکْمِةِ وَاِ نْ کانوُا مِنْ قَبْلُ لَفی ضَلالٍ مُبین "
مسئله تربیت ،مسئله حیات وممات ملتهاست. بنای آن درخانواده آغازودر محیط آموزش واجتماع تکمیل می گردد. کودک، این موجود فرشته گونه ، موضوع تربیت وامانتی از خدا در دست والدین است. تربیت به معنای باروری و شکوفایی بذرهای نهفته و کثیف گنجینه های پنهان وجود انسان است . تربیت به معنای رشد ، نمو و پرورش دادن است . هدایت به سوی حق و کمال ، رساندن به حد بلوغ در تشخیص و تزکیه نفس و اخلاق و عمل از جمله مفاهیم تربیتی می باشند که در قرآن مجید به کار رفته؛ صاحب نظران ،چهارعمل اصلی تربیت را به شرح زیر تعریف کرده اند :
الف - خانواده