انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

تحقیق در مورد رقم جدید برنج شفق

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 8 صفحه

 قسمتی از متن .doc : 

 

سازمان جهاد کشاورزی مازندران

حوزه ترویج و نظام بهره‌برداری

 

معرفی و دستورالعمل فنی

رقم جدید برنج شفق

   

گردآورندگان:

مرتضی نصیری – منصور بهرامی

سید صادق حسینی ایمنی

 

تهیه شده: در رسانه‌های ترویجی

پاییز 85

مقدمه

استراتژی تحقیقات برنج در حال حاضر معرفی ارقام جدید با کمیت و کیفیت بالا همراه با دارا بودن خصوصیات زودرسی و پا کوتاهی می‌باشد. از میان ارقام مختلف برنج مانند آمل سه، آمل دو، خزر، فجر، ساحل و درفک که به جامعه کشاورزی معرفی شدند، اگر چه هر کدام از این ارقام تحولی را در میزان تولید در زمان خود ایجاد نموده‌اند ولی دارای اشکالاتی از نظر دیررسی، کیفیت و عملکرد بوده‌اند. رقم شفق دارای صفات مطلوبتری نسبت به همه ارقام معرفی شده می‌باشد.

استان مازندران اولین استانی است که کشت ارقام پرمحصول در آن توسعه پیدا کرده است و در سالهای 1360 و 1361 با کشت ارقام آمل دو و آمل سه تحولی در میزان عملکرد در واحد سطح و تولید استان ایجاد شده و هنوز هم مقام اول در کشت ارقام جدید معرفی شده را در کشور دارد. همین امر سبب شده که استان مازندران از نظر تولید در مرتبه اول قرار داشته باشد. رقم شفق نسبت به ارقام نعمت، ندا و سپید رود کیفی‌تر و زودرس‌تر بوده و نسبت به رقم فجر و ساحل دارای عملکرد بیشتر و درصد خرد برنج کمتر می‌باشد.

بنابراین پیش‌بینی می‌شود با توجه به خصوصیات مرفولوژی، کیفی و عملکرد، این رقم در آینده سطح زیر کشت قابل توجهی را بخود اختصاص دهد.

 

ویژگیهای رقم شفق

الف: ویژگی‌های مورفولوژی

1

طول دوره رشد از کاشت تا برداشت

130 روز

طول دوره خزانه

30 روز

طول دوره مرحله رویشی تا حداکثر پنجه زنی

40 روز

طول دوره شروع زایشی تا گلدهی

30 روز

طول دوره گلدهی تا رسیدگی

30 روز

2

ارتفاع بوته (سانتیمتر)

7/109

3

تعداد پنجه در هر کپه

27/17

4

رنگ شلتوک

زرد روشن

5

وضعیت ریشک

کمی دارد

6

طول خوشه

28 سانتیمتر

7

وضعیت دانه در خوشه

متوسط

8

ریزش دانه

ندارد

9

خروج خوشه از غلاف

کامل

 

ب: ویژگی‌های کیفی

1

طول دانه قبل از پخت

61/7 میلیمتر

2

طول دانه بعد از پخت

10 میلیمتر

3

درصد تبدیل

8/67

4

درصد دانه سالم

51/46

5

درصد خرده برنج

29/21

6

درجه حرارت ژلاتینه شدن

1-بهترین مقدار 5-3 می‌باشد.

17/3

7

درصد آمیلوز

2-بهترین حالت 25-20 درصد است که هم گروه با رقم طارم می‌باشد.

69/21

8

غلظت ژل

3-بهترین حالت 100-60 می‌باشد.

92

ج: وضعیت رقم از نظر مقاومت به آفات و بیماریها

1

کرم برگخوار

متحمل

2

کرم ساقه خوار

متحمل

3

بیماری بلاست

مقاوم

4

بیماری پوسیدگی طوقه

متحمل

5

بیماری شیت بلایت

کمی حساس



خرید و دانلود تحقیق در مورد رقم جدید برنج شفق


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.