لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 2
زیر ساختارهای سیستم های اطلاعات جغرافیایی ( GIS ) در آموزش و پرورش
چکیده تحقیق :
رشد روز افزون جمعیت در دهه های اخیر و مهاجرت جمعیت از مناطق روستایی و همچنین شهرهای کوچک به شهرهای بزرگ باعث گردیده که امر برنامه ریزی و مدیریت خدمات شهری با مشکلات عدیده ای مواجه گردد. در عصر اطلاعات که تصمیم گیریها مبتنی بر اطلاعات و دانش می باشد ، اتخاذ تصمیمات آگاهانه از طریق بهره گیری از سیستمهای اطلاعاتی ، راه حل مطمئن و کارآمد در جهت حل مسائل و مشکلات عصر حاضر می باشد یکی از سیستمهای اطلاعاتی اصلی که در دهه های اخیر مورد توجه بیشتری قرار گرفته است سیستمهای اطلاعاتی جغرافیایی( GIS ) می باشد . GIS سیستم مبتنی بر کامپیوتر جهت ایجاد ، ذخیره سازی ، مدیریت و مدلسازی اطلاعات مکانی می باشد. مزایای GIS شامل سهولت بهنگام سازی داده ها ، به اشتراک گذاری داده ها جهت استفاده گروهها و افراد مختلف ، تغییر سیستم مناسب با نیازهای کاربران ، قابلیت دسترسی به انواع مختلف داده ها می باشد . GIS سیستمی است که از اجرای نرم افزاری ، سخت افزاری ، داده ها و پایگاه داده ای ، نیروی انسانی ، مدلها و روشهای تحلیل تشکیل شده است. اجرای GIS در هر سازمانی مستلزم فراهم سازی زیر ساختارهای مورد نیاز سیستم می باشد. اجرایGIS در هر سازمانی از مراحل مختلف تشکیل شده است که اولین مرحله از اجرای این طرح ، امکان سنجی اجرای طرح می باشد. در این مرحله امکان اجرای طرح با توجه به زیر ساختارهای مورد نیاز مورد ارزیابی قرار می گیرد . در تحقیق حاضر در ابتدا زیر ساختارهای مورد نیاز این سیستم مورد ارزیابی قرار گرفته و سپس جهت آشنایی نمونه هایی از کاربردهای این سیستم ، شهرستان شبستر به عنوان منطقه مورد مطالعه انتخاب گردیده و پایگاه داده ای مربوط به این شهرستان ایجاد گردیده و نمونه هایی از تحلیل های مورد نظر بر روی داده ها انجام شده و نتایج حاصله ارائه گردید و در نهایت نتایج حاصله مورد ارزیابی قرار گرفت.
بخشی از یافته های تحقیق :
در بین دهستانهای واقع در شهرستان شبستر بالاترین پوشش تحصیلی دوره ابتدایی مربوط به دهستان پیغان چای برابر با 120 درصد می باشد و تراکم کلاسی آن نیز برابر با 9 و 20 می باشد با این حال با توجه به سرانه های پیشنهادی در این دهستان مدارس احداث شده از سطوح( متر مربع ) پائینی برخوردار می باشد در نتیجه برای رسیدن به استاندارد مطلوب در این دهستان به 2 مدرسه ابتدایی دیگر نیاز است . در نقطه مقابل آن دهستان اوچ آچا می باشد که این دهستان علیرغم اینکه از پوشش تحصیلی پائینی در مقایسه با پیغان چای برخوردار است. با این حال تراکم کلاسی در این دهستان پائین بوده بقیه دهستانها نیز از وضعیت متعادلی برخوردار می باشد.
مقایسه ارقام مربوط به شاخصهای مختلف
نام دهستان
پوشش تحصیلی
تراکم کلاسی
اوچ آچان
2 ,73
3 , 13
گونی غربی
3 , 69
6 , 16
گونی مرکزی
6 , 73
9 , 18
گونی شرقی
3 , 93
4 , 23
سیس
2 , 83
8 , 18
میشو جنوبی
6 , 89
8 , 21
بزگوش
69
5 , 25
پیغان چای
120
9 , 20
بطور کلی نتایج تحقیق نشان می دهد کهGIS می تواند به عنوان سیستمی در جهت برنامه ریزی و مدیریت آموزشی مورد استفاده قرار گیرد.