لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 9
موضوع تحقیق : معرفی تکنولوژی DSL و انواع آنهاX? DSL
شبکه های کامپیوتری
مدرس : خانم شیوا کریمی
گردآورندگان : وحید صالحی پارسا (860932976)
کارشناسی ناپیوسته کامپیوتر
دانشگاه آزاد زنجان
تابستان 88
مقدمه:
در دهههای اخیر، ظهور"شبکههای دیتا"، تحولی عظیم درحوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات به وجود آورده است؛ مقرون به صرفه بودن، فراگیر بودن، در دسترس بودن و قابلیت توسعه و تنوع سرویسهایی که روی این بستر کار میکنند، تقاضا برای استفاده از آن را روز به روز افزایش میدهد. از طرف دیگر، وجود سرویسهایی که به پهنای باند زیاد برای انتقال دیتا نیاز دارند، ارایهکنندگان سرویسهای اینترنت را برای تخصیص پهنای باند مورد نیاز کاربران و همچنین کیفیت سرویسهای ارایه شده، با چالش جدی مواجه کرده است.
مقایسة راه حلهای گوناگون:
در سالهای اخیر، انواع راهحلهای مختلف از طرف سازندگان تجهیزات شبکه جهت تخصیص پهنای باند بالا به مشترکین ارایه شده است؛ اما این راهحلها دارای مشکلات جدی بوده است که از اهم آن میتوان به عدم مدیریت صحیح روی زیرساخت و همچنین هزینة بالای آن اشاره کرد که هر مشترکی قادر به پرداخت آن نمیباشد. از این رو اکثر سازندگان تجهیزات شبکه، بر آن هستند که علاوه بر ارایة راهحلهایی که نیاز پهنای باند مشترکین را برطرف مینماید، بتوانند مدیریت مناسبی را روی زیرساخت اعمال کنند. از مهمترین تکنولوژیهایی که در سالهای اخیر برای پاسخ به این نیاز ظهور کرده، میتوان به مودمهای کابلی، TI و E1 اشاره کرد که توانستهاند با بکارگیری تکنولوژیهای پیشرفته در انتقال اطلاعات، سرعت تبادل اطلاعات را تا حد بسیار خوبی بالا ببرند. اما مشکل این روشها، هزینة بالای آنهاست که باعث میشود مشترکان نتوانند به آن دسترسی داشته باشند و فقط ارایهکنندگان سرویس، یعنی ISP ها قادر به پرداخت این هزینه هستند. از طرف دیگر، اگر تکنولوژی ISDN را که در چند سال اخیر به عنوان یک سرویس مناسب در اختیار کاربران قرار گرفت، مورد ارزیابی قرار دهیم، متوجه میشویم که این تکنولوژی با اینکه پهنای مناسبی را در اختیار کاربران قرار میدهد، به دلیل عدم استفادة بهینه از پهنای باند زیرساخت شبکة دیتا، نتوانست به روند رو به رشد خود ادامه دهد. بر همین اساس، سازندگان تجهیزات شبکه با توجه به تقاضای روزافزون پهنای باند، که باید ارتباط بین مشترکین و مراکز مخابراتی و همچنین مراکز مخابراتی و زیرساختار شبکه دیتا را برقرار سازد، به تازگی تکنولوژی DSL را برای حل این مشکلات معرفی کردهاند. با استفاده از تکنولوژی DSL ، مشکل پهنای باند کاربر و ISP بخوبی حل میشود و از طرفی با توجه به سادگی نصب تجهیزات و کم بودن هزینة استفاده از این سرویس، به نظر میآید در کشور ما هم مانند اکثر نقاط دنیا، استقبال عمومی از این سرویس خوب باشد.
در ابتدا بهتره با خوده تکنولوژی آشنا بشین:
اصلا DSL چیه؟DSL مخفف Digital Subseriber Line است.یک فناوری مخابراتیه که با استفاده زوج سیم مسی تلفنی(همین دو رشته سیمی که تو خونه هامون کشیده شده) می تونه اطلاعات و داده ها رو با سرعت بالا در باند پهن ((BandWidth توسط خطوط تلفن معمولی انتقال بده.توجه کنین که کار این گونه خطوط تلفن رسوندن امواج صوتی به مقصد است.این گونه خطوط(زوج سیمی) که به PSTN (Public Switched Telephone Network ) نیز نامیده میشن فقط با سرعت 4 کیلوهرتز می تونه صداها و امواج رو انتقال بده.
درسال منتهی به ژوئن 2004 ، مشترکین سرویسهای DSL به 78 میلیون رسیده که نرخ رشد آن دوبرابرفن آوریهای دیگر Broadband است ویافته های تحلیل گران نشان می دهد که رشد نصب سرویسهای DSL بدلیل قیمت مناسب ، سادگی وآسانی نصب وبهره برداری وپیشرفت فنی وتکنیکی آن می باشد .
این تحقیقات نشان میدهد که رشد استفاده ازسرویسهای DSL در راس فن آوریهای Broadband می باشد .
نحوه کار DSL:سرویس تلفنی قدیم(POTS) منزل یا شرکت شما را با سیم های مسی به مرکز تلفن متصل می کند.در این سرویس ، اطلاعات صوتی پس از تبدیل به سیگنال الکتریکی به صورت آنالوگ منتقل می شود.به همین دلیل چون روش ارسال آنالوگ است ، کامپیوتر شما برای انتقال اطلاعات از طریق خط تلفن نیاز به مودم دارد تا اطلاعات دیجیتال را به آنالوگ تبدیل کند و بالعکس.اما ارسال آنالوگ تنها بخش کوچکی از پهنای باندی که سیم مسی در اختیارما می گذارد را استفاده می کند به عبارت دیگر انتقال آنالوگ یک گلوگاه برای پهنای باند است. با فن آوری DSL نیازی نیست که اطلاعات دیجیتال به آنالوگ تبدیل شود و برعکس. اطلاعات دیجیتال به شکل دیجیتال منتقل می شود بنابراین محدودیتهای موجود در خطوط ارتباطی مسی را جهت برقراری ارتباط از طریق این خطوط مرتفع می سازد .DSL متدهای پیچیده مدولاسیون را برای قرار دادن دیتا در سیمهای تلفن موجود (POTS) به کار می گیرد. نیازی نیست که شما یک خط تلفن دیگر نصب کنید چون خط موجود شما جداسازی می شود طوری که سرویس تلفن و سرویس مودم DSL را با هم حمل کند.لازم به ذکر است که این تکنولوژی فقط برای اتصالات مرکز سوئیچینگ تلفن به یک خانه یا شرکت به کار می رود نه بین ایستگاه های سوئیچینگ.در واقع این تکنولوژی بدلیل استفاده از خطوط تلفنی موجود وافزایش باز دهی آنها وحذف محدودیتهای سیستم آنالوگ مورد توجه خاصی قرارگرفته است.
DSL چگونه کار میکند؟
همانطور که در شکل(1) مشاهده میگردد، تمام زوجسیمها از محل مشترکین به مراکز مخابراتی کشیده میشود. این خطوط هرچه به CO ها ( Central Office ) نزدیکتر میگردند، مجموعة بزرگتری از زوج سیمها را پدید می آورند. به دلیل اثر مغناطیسی که این خطوط بر روی یکدیگر میگذارند، ارسال سیگنالهای دیتا از این خطوط در سرعتهای بالا، به خوبی امکان ندارد. برای رفع این مشکل، از تکنولوژی DSL استفاده میشود.
از طرف دیگر، با توجه به اینکه مشکل تداخل در نزدیکی CO ها نسبت به محل مشترکین، بسیار حادتر است (تعداد سیمها در CO ها به مراتب بیشتر از محل مشترکین است) و همچنین میزان اطلاعاتی که به سمت مشترکین سرازیر میگردد، بسیار بیشتر از اطلاعاتی است که از مشترکین به سمت CO ها ارسال میشود، (به علت اینکه کاربر اکثر اوقات با ارسال یک اطلاعات کم، مثلا یک کلیک، حجم وسیعی از اطلاعات را دریافت میکند)، طراحان به فکر ساخت سیستمهایی برپایة DSL افتادند که به صورت نامتقارن عمل نمایند؛ یعنی سرعت اطلاعات ارسالی به CO ها، کمتر از اطلاعات دریافتی باشد. به این ترتیب از طرفی به دلیل فرکانس کم اطلاعات ارسالی، تضعیف کمتری در محل CO ها بهوجود میآید و از طرف دیگر در پهنای باند صرفهجویی میگرد. همانطور که در شکل(2) مشاهده میشود، در محل کاربر، میتوان تجهیزات مختلفی را از قبیل تلفن، فاکس و رایانه بر روی خطوط DSL قرار داد. همچنین، میتوان به جای یک رایانه، تعدادی رایانه را که به یک شبکة محلی متصل هستند، با استفاده از تجهیزاتی بنام سوییچ یا هاب به خط DSL متصل نمود.
اطلاعات تلفنی و فاکس توسط Splitter از اطلاعات دیتا جدا میگردد تا درصورت از کار افتادن خط دیتا، خط تلفنی برقرار بماند. هر مشترک برای استفاده از سرویسهای DSL ، باید حداکثر در فاصلة 6 کیلومتر از CO قرار داشته باشد. تمام اطلاعات ارسالی مشترک (شامل دیتا و تلفن)، به سمت CO ارسال میگردد و در آنجا از هم جدا میگردد؛ اطلاعات صوتی تلفنی به سمت سوییچهای تلفنی هدایت شده و وارد شبکه PSTN میگردد و سیگنالهای دیتا از طریق تجهیزات DSLAM ، به سمت ISP ها هدایت شده و از آنجا وارد شبکة اینترنت میگردد. به این ترتیب، مشترکین از هر دو سرویس دیتا و تلفن در آن واحد استفاده مینمایند.