لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 21
تولیدات گل یاس در ایران
اقلیم ایران توانایی گسترده ای در تولید گیاهان در ۳ رده دارد: گل و گیاهان زینتی، گل های آپارتمانی و گیاهان دارویی. حقیقت این است که این کشور ۴ فصل، تنها بر روی دریای سیاه نفت نیارمیده است، تابش خورشید بر فراز این اقلیم پهناور، فرصت مغتنم اما اغلب فراموش شده ای است، فرصتی که بسیاری از مردم دیگر سرزمین های جهان بدان به چشم حسرت می نگرند.
بدین ترتیب است که سالانه نیمی از محصولات گل و گیاه یاس تولیدی در ایران نه به صادرات که به توزیع نیز راه پیدا نمی کنند و به کود تبدیل می شوند. برآیند این واقعیت، در یک نگاه اولیه به تعداد پایانه های صادراتی گل و گیاه در کشور برمی گردد و این در حالی است که سرزمین کوچکی چون هلند تنها دارای ۷ پایانه صادراتی گل و گیاه است، ۷ پایانه صادراتی که چون همتایان چاه های سیاه نفت، عمل می کنند.
یک دسته گل نفت
گردش مالی صادرات گل و گیاه یاس درجهان، هر ساله دست کم ۱۰۰ میلیارد دلار است و البته در بسیاری ازکشورها هر نفر روزانه یک شاخه گل می خرد. از این میان حدود ۵ تا ۲۰ میلیون دلار نصیب کشورمان می شود و همچنین هر ۱۵ ایرانی روزانه یک شاخه گل می خرند. البته این دوموضوع از لحاظ محتوایی، دو بحث کاملاً متفاوتند. تولید و صادرات گل یک بحث کاملاً اقتصادی است اما تقاضای خرید گل در جامعه ایرانی می تواند جوانب مختلفی را در بر بگیرد. گذشته از جوانب فرهنگی، اقتصادی ترین تعریف بر گرایش خرید گل در میان افراد یک جامعه به طبقه بندی نیازهای آنان برمی گردد. این که رضایتمندی نیازها در چه طبقه ای از هرم نیازها قرار گرفته است؟ در حقیقت افراد هنگامی به طرف نیازها و هزینه های فرعی تر روی می آورند که پایه نیازهای آنان تأمین شده باشد، در غیر این صورت کالایی مثل گل نیز می تواند جزو کالاهای لوکس قرار بگیرد اما کالایی چون گوشت یا نان در طبقه نیازهای پایه ای قرار می گیرند که بیشترین فعالیت اقتصادی جامعه در این بخش انجام می گیرد. با این حال اگر بخش صادرات وتولید گل و گیاهان را یک بحث کاملاً اقتصادی قلمداد کنیم، قابلیت های موجود وچشم انداز سود بالقوه ای که در این بازار وجود دارد می تواند آن را به یک بحث سودآور اقتصادی تبدیل کند.
تولید یاس در کشورهای اروپایی
رضا مهربانی مدیر عامل اتحادیه گل یاس در ایران به نکته ظریفی اشاره می کند: «ما در کشورمان از انرژی فراوان وبدون هزینه «خورشید» استفاده لازم را در زمینه تولید گل یاس نمی کنیم، در حالی که کشور هلند با استفاده از نور مصنوعی لامپ به تولید انبوه و صادرات میلیاردی دست پیدا می کند. این در حالی است که کشور ما در شرایط موجود با ۵ هزار هکتار زمین زیرکشت گل و گیاه با شرایط ۱۶ سال پیش کشور هلند در سال۱۹۹۱ از نظر مقدار زیر کشت برابری می کند. اما به خاطر این که ما هنوز از روش های سنتی و قدیمی کشت استفاده می کنیم متأسفانه از نظر درآمد در این بخش فاصله بسیار زیادی با این کشور مطرح جهان در زمینه گل و گیاه داریم.»
هم اکنون بیش از ۶۰۰ تولیدکننده گل و گیاه در کشور فعالیت می کنند. در بازار داخلی تنها در تهران روزی ۲میلیون شاخه گل در دو بازار شهید محلاتی و امام رضا (ع) تهران عرضه می شود که یک میلیون شاخه فروخته و یک میلیون شاخه دیگر ضایع می شود. کارشناسان علت این امر را از سویی عدم ظرفیت بازار داخلی برای تولید انبوه و از سویی در بازار صادراتی به دلیل نبود یک پایانه صادراتی فعال می دانند. اما تولید انبوه برای صادرات نیازمند دانش روز دنیا نیز هست. چنان که مهربانی می گوید: «کشورهای طراز اول دنیا امروزه در زمینه تولید گل و گیاه با استفاده از دانش «کشت بافت» و دانش ژنتیک در تنوع تولید و نیز رفع نقیصه کمیت تولید میلیون ها بوته گل و گیاه تولید می کنند. اما در کشور ما تنها تعداد اندکی از واحدهای تولیدی از این روش استفاده می کنند و تا زمانی که این روش از سوی تمامی واحدهای تولیدی کشور به کار گرفته نشود و عمومیت پیدا نکند، تولید انبوه مورد نیاز صادرات فراهم نخواهد شد.»
آموزش تولید یاس