لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 15 صفحه
قسمتی از متن .doc :
به نام خدا
بستهبندی برنج
ارائه در:
کارگاه آموزشی آشنایی با
ضایعات برنج در واحدهای
شالیکوبی و استاندارد سازی
سیستمهای آن
برگزار کنندگان:
دانشکده کشاورزی – دانشگاه گیلان
اداره کل استاندارد گیلان و شرکت کاوشگران فیامین
تهیه و تنظیم :
مهندس رقیه سکوتی فر
کارشناسی ارشد صنایع غذایی تبدیلی و تکمیلی و عضو هیئت
علمی دانشکده کشاورزی دانشگاه آزاد ورامین
دی 1384
فهرست مطالب
عنوان صفحه
1-برنج در آسیا 3
1-1-تقاضا برای برنج 4
2-وضعیت تولید برنج ایران و جهان – جداول و آمار 7
3-وضعیت واردات و صادرات برنج ایران – جدول 9
4-بستهبندی – تعاریف و 10
1-4-وضعیت بستهبندی برنج ایران و جهان – جدول و 11
2-4-پوشش بستهبندی برنج 11
3-4-ماشینآلات و تجهیزات بستهبندی برنج 12
5-فرم پیشنهادی برای یک واحد (کارگاه بستهبندی) 12
6-پیشنهادات 14
-مأخذ 15
مقدمه
برنج، گیاهی است که بعلت نیاز زیادی که اغلب مردم جهان به آن دارند، در بین غلات بعد از گندم در سطح بسیار وسیعی از زمینهای زراعتی برخی از کشورهای مختلف جهان کشت میگردد. کشت و کار برنج در دنیا و تولید آن از نظر کیفیت و کمیت، دارای اهمیت خاصی است، زیرا برنج، یکی از نباتاتی است که دانه آن برای تامین غذای اصلی بیش از نصف مردم جهان بکار میرود. حدود 95 درصد برنج آسیا به مصرف داخلی رسیده و تنها حدود 5-4 درصد تولید در تجارت جهانی وارد میشود. در بسیاری از کشورهای آسیایی، برنج هنوز به عنوان یک غذای اصلی، بومی و سنتی در این کشورها محسوب میگردد. خاستگاه اصلی برنج، آسیای جنوب شرقی است و از آنجا بتدریج به سایر نقاط جهان راه یافته است. بنا بر اسناد تاریخی، کشت برنج در چین و هند پیشینه هفت هزار ساله دارد. در مورد ورود برنج به ایران، نظرهای گوناگونی وجود دارد، برخی آن را به زمان هخامنشیان و عدهای به زمان ساسانیان و گروهی به دوره بعد از ورود عربها به ایران، نسبت میدهند. بنا ابر اظهار لاتوفر، کشت برنج در ایران، پس از تسلط اعراب به ایران، رونق گرفته است.
برنج دارای جنس و گونههای زیادی است که مهمترین جنس آن oryza و گونه زراعتی آن Sative است، که در تغذیه انسان، نقش مهمی دارد و بدون عملیات تبدیل در واحدهای شالیکوبی، قابل مصرف غذایی نیست.
در این مقاله، سعی بر نشان دادن اهمیت غذایی برنج در رژیم غذایی برنج، نقش بستهبندی در نگهداری برنج و فعالیت کارگاه بستهبندی برنج در کشور میباشد.
1-برنج در آسیا
برنج، یک غذای اصلی برای مردم دنیا و بویژه قاره آسیا است. حدود 90 درصد برنج جهان، در این منطقه تولید و مصرف میشود. (جدول 1-1). بیشترین مصرف کنندههای برنج، چین، هند، اندونزی و میانمار، با مصرف 5/0 کیلوگرم مصرف روزانه و اروپا با مصرف 3 کیلوگرم در سال، کمترین مقدار را به خود اختصاص دادهاند. برنج، همچنین یک غذای عمده اصلی برای 4/2 بیلیون نفر جمعیت در قاره آسیاست و غیر از کشور پاکستان و بخشهایی از هند و چین، تامین کننده دو سوم انرژی (کالری) مردم آسیا، محسوب میگردد.
تولید برنج، بدلیل افزایش عملکرد برنج در سالهای 85-1967، اثرات مثبتی داشته است. اولاً، باعث کاهش قیمت برنج و بهرهوری بالای مردم روستایی و فقیر شهر نشین در جنوب و جنوب شرق آسیا گردید. ثانیاً، مردم کم درآمد بهرهمند شدند. با افزایش محصول، درآمد بسیاری از کشاورزان خرده پا و حاشیهنشین که بخش عمده اقشار کم درآمد را تشکیل میدهند، بالا رفت. همچنین، این موفقیت باعث رضایت خاطر کلی در خصوص امنیت غذایی، کاهش سرمایهگذاری در بخش آبیاری، تحقیقات کشاورزی، ترویج و دیگر بخشهای روستایی مرتبط با افزایش تولید برنج، گردید. در سالهای 1990، مشکلاتی بدلیل آزاد سازی اقتصادی و سیاستهای مالی شدید در تولید جهانی و ملی برنج، بوجود آمد. علیرغم، افزایش مصرف کود و دیگر نهادها، افزایش محصول نسبت به هزینههای صرف شده، با مشکلاتی روبرو شده و کل عوامل بهرهوری، رو به کاهش گذاشت.
1-1-تقاضا برای برنج: