لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 57
اینترنت چیست ؟
بدون شک شما تا به حال اصطلاح « شبکه های کامپیوتری » به گوشتان خورده است و احتمالا حدس زده اید که منظور از آن تعدادی کامپیوتر است که با سیم به یکدیگر وصل شده اند و میتوانند اطلاعات را باهم رد و بدل کنند. این درست است هنگامی که کامپیوترها باهم شبکه می شوند آنهایی که با این کامپیوترها کار می کنند و می توانند برای هم پیام بفرستند یا از فایلها و برنامه های کامپیوترهای یکدیگر استفاده کنند.
امروزه یک شبکه کامپیوتری ، هم می تواند از دو کامپیوتر که در یک دفتر کار از طریق کابل ویژه به هم شبکه شده اند تشکیل شده باشد و هم می تواند شامل هزاران کامپیوتر از انواع مختلف باشد که در سراسر جهان از طریق خطوط تلفن و ماهواره ها به هم متصل شده باشند. برای ساختن یک شبکه بسیار بزرگ ابتدا تعداد زیادی شبکه کوچک ایجاد می کنند و سپس آنها را به هم وصل می کنند و یک « شبکه بزرگ » بوجود میآورند اینترنت هم در واقع یک شبکه بزرگ است . بزرگترین شبکه جهان . در خانه ها ، شرکتها ، مدارس و سازمانها و وزارتخانه های دولتی همه کشورهای جهان میلیونها کامپیوتر از انواع مختلف (IBM و مکینتاش ، کامپیوترهای بزرگ Mainframe و ….) از طریق شبکه های داخلی به هم متصل شده و سپس همه این شبکه های داخلی به هم وصل شده و اینترنت را به وجود آورده اند. از آنجاییکه در نهایت همه به هم وصل هستند هر کامپیوتری که به اینترنت وصل باشد میتواند با بقیه کامپیوترهای متصل به اینترنت رابطه برقرار کند .
اینترنت چگونه به وجود آمد ؟
در اواخر دهه 60 میلادی ، وزارت دفاع آمریکا تشخیص داد که دولت آمریکا به شبکه های کامپیوتری ملی خود بسیار وابسته است و این سوال مطرح شد :« اگر دشمن به شبکه های کامپیوتری ملی ما آسیب برساند چه اتفاقی می افتد ؟ آیا ما بدون کامپیوترهایمان می توانیم پاسخ آنها را بدهیم ؟»
در آن روزها اگر در یک شبکه بزرگ یکی از شبکه های کوچکتر از کار می افتاد کل شبکه بزرگ هم از کار می افتاد. بنابراین اگر کامپیوترهای وزارت دفاع در واشینگتن با یک بمب از کار می افتادند یا خراب می شدند یا یک برنامه نویس خرابکار آنها را از کار میانداخت کامپیوترهای دفاعی کلرادو کالیفرنیا هم از کار می افتادند .
بنابراین کل سیستم کامپیوترهای دفای به تک – تک کامپیوترهای عضو این سیستم وابسته بود و هر یک از کامپیوترهای این شبکه عظیم باید به خوبی کار می کردند تا کل شبکه هم به خوبی کار کند.
بنابراین وزارت دفاع آمریکا یک نوع جدید از شبکه های بزرگ را طراحی کرد که حتی اگر یکی از بخشهای آن از کار می افتاد باز هم می توانست به کار خود ادامه دهد. آنچه که کل این شبکه عظیم را به هم ارتباط می داد مجموعه ای از قوانین ارتباطی یا به اصطلاح « پروتکل » بود که آنها آن را TCP/IP نامیدند. اصولا هر شبکه ای که از قوانین TCP/IP استفاده کند می تواند با هر شبکه دیگری که آن را هم با قوانین TCP/IP کار کند ارتباط برقرار کند واگر در شبکه بزرگی که هر یک از شبکه های کوچکتر داخلی آن از قوانین TCP/IP استفاده می کنند یک شبکه کوچک از کار بیافتد مابقی شبکه بزرگ به کار خود ادامه خواهد داد.
واژه جدید TCP/IP : این حروف بیانگر سیستم ارتباطی ا صلی اینترنت هستند که از اول کلمات زیر گرفته شده اند :
Tranamisson Control Protocol /Internet Protocol
که به معنی : پروتکل کنترل انتقال / پروتلک اینترنت هستند. اما هیچ لزومی ندارد که شما از این قوانین یا به اصطلاح پروتکل آگاهی داشته باشید . مگر آنکه بخواهید با کلمات قلنبه و دهن پرکن نزد دوستانتان خودنمایی کنید (تلفظ صحیح این اصطلاح بصورت : «تی-سی-پی –آی –پی » است که باید به سرعت و پشت سرهم آن را تلفظ کنید .)
TCP/IP آنچنان خوب و قابل اعتماد کار می کرد که شرکتهای دولتی دیگر و نیز شرکتهای وابسته به دولت حتی آنهایی که هیچ کاری با وزارت دفاع نداشتند نیز در شبکه های خود از آن استفاده کردند . در اواخر دهه 70 میلادی (یعنی پس از گذشت حدود 10 سال از سوالی که بای وزارت دفاع پیش آمده بود ) اکثر شبکه های بزرگ کامپیوتری که دولت پیمانکاران وزارت دفاع ، دانشگاههای بزرگ و مراکز علمی و تحقیقاتی بزرگ از آنها استفاده می کردند برای ارتباط با یکدیگر از TCP/IP استفاده می کردند ( اکثر آنها هنوز هم از همین شیوه استفاده می کنند ).
از آنجاییکه همه این شبکه ها به یک شیوه کار می کردند میتوانستند با یکدیگر نیز براحتی ارتباط برقرار کنند دولت پیمانکاران وزارت ، دفاع و دانشمندان باید با یکدیگر تماس گرفته و اطلاعات خود را رد و بدل می کردند. بنابراین همه آنها کامپیوترها وشبکه های خود را به هم متصل کرده و یک شبکه بزرگ TCP/IP بوجود آورند.
این شبکه بزرگ جد اینترنت بود.
توجه :
هنگامی که با یک کامپیوتر متصل به اینترنت کار می کنید می توانید با هر کامپیوتر دیگری که به اینترنت وصل باشد رابطه برقرار کنید.
اما معنی این گفته آن نیست که شما میتوانید به همه آنچه که در یک کامپیوتر دیگر ذخیره شده است دسترسی داشته باشید. واضح است که دولتها ، دانشگاهها و شرکتها در کامپیوترهای خود بعضی از اطلاعات را در دسترس همگان قرار می دهند وبعضی دیگر را طوری پنهان می کنند که فقط ا فراد مجاز بتوانند به آنها دسترسی پیدا کنند.
به همین ترتیب ، هنگامی که شما در اینترنت کار می کنید هر کامپیوتر دیگر متصل به اینترنت می تواند با شما تماس بگیرد . اما این به آن معنی نیست که دیگران می توانند به کامپیوتر شما وارد شده و همه اطلاع ات شما را بدزدند !
اینترنت در حال حاضر :
اولین نکته مهم در مورد اینترنت آن است که درهای آن به روی همه نوع کامپیوتری باز است . از نظر تئوری ، هر کامپیوتری از یک کامپیوتر کیفی تا یک سوپر کامپیوتر میتواند TCP/IP مجهز شده و به اینترنت وصل شود. حتی اگر یک کامپیوتر TCP/IP استفاده نکند می تواند از طریق تکنولوژیهای دیگر به اینترنت وصل شود به این روشهای دیگر اصطلاحا «درهای پشتی اینترنت » گفته می شود.
نکته مهم دیگری که در مورد اینترنت باید بدانید آن است که در اینترنت از انواع «واسطه » ها می توانید برای برقاری ارتباط استفاده کرد. «سیمهایی » که میلیونها کامپیوتر متصل به اینترنت را به هم وصل می کند شامل انواع سیمها می شود که عبارتند از سیمهایی که کامپیوترهای یک شبکه کوچک را به هم وصل می کنند ، سیمهایی که اطلاعات شخصی را (بصورت غیر شبکه ای ) منتقل می کنند ، سیمهای خطوط تلفن محلی ، شبکه های تلفن کشوری (که سیگنالها را از طریق سیم ، امواج مایکروویو ، ماهواره منتقل می کنند ) و شبکه های تلفن بین المللی . این دامنه گسترده سخت افزارها و شیوه های ارتباط و امکان دسترسی بین المللی به TCP/IP است که باعث شده اینترنت اینچنین بزرگ شود .امروزه اینترنت 65 میلیون نفر را در سراسر جهان به هم متصل می کند ( که این شامل قطب جنوب هم می شود ) به وسیله اینترنت است که شما می توانید از طریق همان خط تلفن معمولی خانه خود بصورت « آن لاین » به همه جای دنیا مرتبط شود.
واژه جدید :
آن لاین / آف لاین : هنگامی که کامپیوتر شما یک ارتباط زنده و باز با اینترنت دارد و شما میتوانید در اینترنت کار مورد نظر خود را انجام دهید به شما و کامپیوترتان اصطلاحا«آن لاین » ( OnLine) گفته می شود که منظور آن است که شما همانند یک ماشین دریک جاده هستید و میتوانید به پیش بروید ( به اصطلاح می گویند «توخط هستید»).
اما هنگامی که ارتباط شما با اینترنت بسته است ( مثلا به دلیل خاموش بودن کامپیوتر یا هر دلیل دیگر ) اصطلاحا گفته می شود که شما و کامپیوترتان « آف لاین » (OfLine) هستید که مانند آن است که ماشین شما از جاده خارج شده و نمی توانید به جلو بروید ( از آنجایی که این دو اصطلاح را همه به همین صورت به کار می برند ما از معادل گذاری آن خودداری کرده ایم . مترجم ).
اینترنت چگونه کار می کند : سرویس ده و سرویس گر :
نکته اصلی برای انجام هر کاری در اینترنت درک مفهوم دو کلمه است : سرویس ده (Server) و سرویس گیر (Client)
اکثر اطلاعاتی که شما از طریق اینترنت می توانید به آنها دسترسی پیدا کنید درکامپیوترهایی ذخیره شده اند که به آنها «سرویس ده » گفته می شود. یک کامپیوتر سرویس ده میتواند هر کامپیوتری باشد ؛ آنچه که این کامپیوتر را به یک سرویس ده تبدیل می کند نقش آن در چرخه ارتباطات است . کامپیوترها سرویس ده اطلاعاتی را درخود ذخیره می کند تا کامپیوترهای سرویس گیر بتواند از آنها استفاده کنند.
از طرف دیگر یک کامپیوتر «سرویس گیر» یک کامپیوتر ، یا به بیان دقیقتر یک «برنامه کامپیوتری» است که می داند چگونه باید با یک «نوع خاص» ازکامپیوترهای سرویس ده ارتباط برقرار کرده و از اطلاعات موجود در آن کامپیوترها استفاده کند ( یا اینکه اطلاعات خود را درکامپیوترهای سرویس ده قرار دهد ).
بعنوان مثال هنکامی که شما در وب(Web) کار می کنید از یک برنامه سرویس گیر به نام «مرورگر وب » (Web browser) استفاده می کنید. این برنامه می تواند شما را به یک کامپیوتر دیگر متصل کند در این حالت کامپیوتری که به آن وصل می شود یک «سرویس ده وب » است .