انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

بررسی عوامل مؤثر بر تولید و کارآئی گندم کاران در استان فارس

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 13

 

بررسی عوامل مؤثر بر تولید و کارآئی گندم کاران در استان فارس

مصوب کار گروه پژوهش و فناوری استان فارس

مجریان طرح: شاهرخ شجری، علی اکبر صلح جو، حسین امین، محمدرضا جمالی، زهرا خوگر، محمد تقی زاده، سید ابراهیم دهقانیان، بهرام منصوری ، ابراهیم زارع

همکاران:__

ناظر طرح: ابوالقاسم حسن پور

کارفرما: سازمان جهاد کشاورزی استان فارس

تاریخ شروع طرح:1380

تاریخ خاتمه طرح: : 1382

هدف از انجام ا ین مطالعه تعیین عوامل مؤثر بر تولید و کارآیی گندم کاران در استان فارس می باشد. به منظور برآورد توابع تولید مرزی تصادفی و عدم کارآیی فنی تصادفی گندم کاران به طور هم زمان از برنامه Frontier4.1 استفاده گردید. آمار و اطلاعات مورد نیا با استفاده از روش نمونه گیری چند مرحله ای جمع آوری گردید. نتایج برآورد تابع تولید گندم در شهرستان داراب نشان می دهد که متغیرهای تعداد دفعات آبیاری مزارع گندم، دور آبیاری، میزان پتاسیم و ازت خاک در تابع تولید گندم معنی دار شده اند. نتایج محاسبات کشش تولید نهاده ها در تولید گندم در شهرستان داراب نشان می دهد که : میانگین کشش تولید تعداد دفعات آبیاری مزارع گندم 55/0 درصد تغییر می کند و در واقع رابطه بین تعداد دفعات آبیاری مزارع گندم و مقدار تولید گندم، یک رابطه مثبت و معنی دار است و گندم کاران از نظر تعداد دفعات آبیاری مزارع گندم در ناحیه دوم تولید قرار دارند. میانگین کشش تولید دور آبیاری مزارع گندم 28/0 – بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% دور آبیاری مزارع گندم تغییر کند، مقدار تولید گندم در جهت مخالف 28/0 درصد تغییر می کند و در واقع رابطه بین دور آبیاری در مزارع گندم و مقدار تولید گندم یک رابطه منفی و معنی دار است و گندم کاران از نظر دور آبیاری مزارع گندم در ناحیه سوم تولید قرار دارند و از اینرو بایستی آنها دور آبیاری را کاهش دهند. میانگین کشش تولید پتاسیم خاک 14/0 بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% میزان ازت خاک در مزارع گندم تغییر کند مقدار تولید گندم در همان جهت 00014/0 درصد تغییر می کند و درواقع رابطه بین ازت خاک در مزارع گندم و مقدار تولید گندم یک رابطه مثبت و معنی دار است. همچنین عوامل مؤثر بر عدم کارآیی فنی گندم کاران در شهرستان داراب نشان می دهد که : تعداد دفعات شخم، میزان تحصیلات کشاورز، میزان تجربه کشاورز، مالکیت زمین، تعداد شرکت در کلاسهای آموزشی، تعداد دفعات کودپاشی بصورت سرک و رعایت تناوب زراعی بر کارآیی فنی گندم کاران تأثیر مثبت داشته است. اما تأخیر در زمان کاشت، سطح زیر کشت گندم و روش آبیاری سنتی (غرقابی) بر کارآیی فنی گندم کاران تأثیر منفی داشته است.

نتایج برآورد تابع تولید گندم در شهرستان فسا نشان می دهد که: متغیرهای مقدار بذر گندم مصرفی در هکتار، دورآب، مقدار کود فسفاته مصرفی در هکتار و مقدار کود ازته مصرفی در هکتار در تابع تولید گندم معنی دار شده اند. نتایج کشش تولید نهاده های تولید گندم در شهرستان فسا نشان می دهد که : میانگین کشش تولید مقدار بذر مصرفی گندم 07/0 بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% مقدار بذر مصرفی گندم تغییر کند، مقدار تولید گندم در جهت مخالف 07/0 درصد تغییر می کند و در واقع رابطه بین مقدار بذر مصرفی گندم در هکتار و مقدار تولید گندم یک رابطه منفی و معنی دار است و گندم کاران از نظر مقدار بذر مصرفی گندم در ناحیه سوم تولید قرار دارند یا بعبارت دیگر گندم کاران از مقدار بذر مصرفی گندم در هکتار بیش از اندازه مطلوب استفاده نموده اند بگونه ایکه این موضوع تأثیر منفی بر تولید گندم آنها داشته است. میانگین کشش تولید دور آبیاری مزارع گندم 35/0- بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% دور آبیاری مزارع گندم تغییر کند مقدار تولیدگندم در جهت مخالف 35/0 درصد تغییر می کند و در واقع رابطه بین دور آبیاری در مزارع گندم و مقدار تولید گندم یک رابطه منفی و معنی دار است و گندم کاران از نظر دور آبیاری در مزارع گندم در ناحیه سوم تولید قرار دارند و از اینرو بایستی دور آبیاری مزارع گندم را کاهش دهند. میانگین کشش تولید کود فسفاته 47/1 بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% مقدار مصرف کود فسفاته در مزارع گندم تغییر کند، مقدار تولید گندم در همان جهت 47/1 درصد تغییر می کند و در واقع رابطه بین مقدار مصرف کود فسفاته در مزارع گندم ومقدار تولید گندم یک رابطه مثبت و معنی دار است و گندم کاران از نظر مصرف کود فسفاته در مزارع گندم در ناحیه اول تولید قرار دارند و در واقع از کود فسفاته به مقدار کمتر از حد مطلوب استفاده نموده اند. البته لازم به توضیح است که همانطور که مقدار حداقل کشش تولید کود فسفاته 17/0- بدست آمده است، دلالت بر این موضوع دارد که گندم کار یا گندم کارآئی در بین گندم کاران منتخب شهرستان فسا وجود دارند که از کود فسفاته بیش از حد مطلوب استفاده نموده اند و این امر تأثیر منفی بر تولید گندم آنها داشته است. همچنین عوامل مؤثر بر عدم کارآیی فنی گندم کاران در شهرستان فسا نشان یم دهد که عملیات تسطیح اراضی، عملیات خاک ورزی، تعداد دفعات دیسک، میزان تجربه کشاورز در کاشت و تولید گندم، تعداد دفعات شرکت در کلاسهای آموزشی گندم بوسیله کشاورز، اقدام به بیمه محصول گندم، دسترسی به اخذ وام و رعایت اصول تناوب زراعی بوسیله گندم کار بر کارآیی فنی گندم کاران تأثیر مثبت داشته است. اما تعداد دفعات شخم، تأخیر در تاریخ کاشت گندم، انتخاب نوع رقم بذر خارج از ارقام توصیه شده گندم برای منطقه فسا، سطح زیر کشت گندم، سن کشاورز، تعداد قطعات زیر کشت گندم و روش آبیاری غرقابی بر کارآیی فنی گندم کاران تأثیر منفی گذاشته است.

نتایج برآورد تابع تولید گندم در منطقه سروستان نشان می دهد که : متغیرهای عمق شخم، تعداد آبیاری بهاره، مقدار کود اوره سرپاش، مقدار سم پهن برگ و هدایت الکتریکی در تابع تولید گندم معنی دار شده اند. نتایج کشش تولید نهاده های تولید گندم در منطقه سروستان نشان می دهد که:

میانگین کشش تولید مقدار عمق شخم در مزارع گندم 91/0- بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% میزان عمق شخم در مزارع گندم تغییر کند، مقدار تولید گندم در جهت مخالف 91/0 درصد تغییر می کند و در واقع رابطه بین عمق شخم و مقدار تولید گندم یک رابطه منفی و معنی دار است و گندم کاران از نظر عمق شخم در مزارع گندم در ناحیه سوم تولید قرار دارند و بعبارت دیگر گندم کاران، زمین را با عمق بیش از اندازه مطلوب شخم زده اند و این موضوع تأثیر منفی بر تولید گندم آنها داشته است. نتایج کشش تولید در مزارع گندم شهرستان فسا نشان می دهد که : میانگین کشش تولید تعداد دفعات آبیاری بهاره 22/3- بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% تعداد دفعات آبیاری بهاره مزارع گندم تغییر کند، مقدار تولید گندم در جهت مخالف 22/3 درصد تغیر می کند و د رواقع رابطه بین تعداد دفعات آبیاری بهاره و مقدار تولید گندم یک رابطه منفی و معنی دار است و گندم کاران از نظر تعداد دفعات آبیاری بهاره مزارع گندم در ناحیه سوم تولید قرار دارند و عبارت دیگر گندم کاران، مزارع گندم در ناحیه سوم تولید قرار دارند و بعبارت دیگر گندم کاران، مزارع گندم را بیش از تعداد مطلوب آبیاری در بهار، آبیاری نموده اند که این موضوع تأثیر منفی بر تولید گندم آنها داشته است. میانگین کشش تولید مقدار کود اوره سرپاش 00013/0 بدست آمده است که نشان می دهد چنانچه 1% مقدار مصرف کود اوره سرپاش تغییر کند



خرید و دانلود  بررسی عوامل مؤثر بر تولید و کارآئی گندم کاران در استان فارس


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.