انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

تاریخچه ی میکروسکوپی 17 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 20

 

تاریخچه ی میکروسکوپی (1632-1723) Anton van Leeuwenhoek که در Delft-Holland زندگی می کرد احتمال قریب به یقین اولین شخصی بود که توانست یک میکروارگانیسم را به طور واحد ببیند. او یک میکروسکوپ ساده ساخت که قابلیت بزرگنمایی حدود 100 تا 300 برابر را دارا بود. این ابزار به آنچه ما امروزه به نام میکروسکوپ می شناسیم شباهتی نداشت. این ابزار که از لنزهای باریکی تشکیل شده بود در اصل عینکی بود که دارای قدرت بزرگنمایی بسیار بالایی بود. (شکل 1-3) متمرکز شدن توسط این ابزار آنقدر سخت بود که Anton یک میکروسکوپ جدید برای هر نمونه ساخت و میکروسکوپ قبلی را با آن نمونه رها می کرد. هنگامی که خارجی ها به لابراتوار Anton برای دیدن نمونه ها آمدند، او از آنها خواست که دستهایشان را به پشت شان بزنند تا از لمس شدن ابزار تمرکز کردن توسط آنها جلوگیری به عمل آید.

در نامه ای به جامعه سلطنتی لندن در سال 1676، Anton اولین مشاهده اش از باکتری ها و تک یاخته ای ها در آب را توصیف کرد. اما به هر حال او تکنیک مشاهده اش را به عنوان یک سر نگه داشت. حتی امروز ما در مورد روش روشن سازی او مطمئن نیستیم، اگرچه احتمال این را می دهیم که از نوردهی غیرمستقیم استفاده می کرده است با دادن نور از کناره های نمونه، به جای گذراندن نور از میان نمونه ها. Anton همچنین دوست نداشت که هیچ از 419 میکروسکوپی را که ساخته بود از خود جدا کند. تقریباً نزدیک فرارسیدن مرگش بود که دخترش با راهنمایی او 100 تا از آن میکروسکوپ ها را به جامعه ی سلطنتی فرستاد.

پس از مرگ Anton درسال 1973، هیچ کس در صدد تکمیل این طرح و ساختن میکروسکوپ های بهتر برنیامد و پیشرفت میکروبیولوژی متوقف شد. تا آن زمان او هنوز اولین گام ها را برداشته بود. از طریق نامه های Anton به جامعه ی سلطنتی در اواسط دهه ی 70، وجود میکروب ها برای جامعه ی علمی قطعی شد و در سال 1683 او باکتری های گرفته شده از دهان خودش را توصیف کرد. به هر حال Anton می توانست جزئیات بسیار کمی از آنها را ببیند. همان گونه که خواهیم دید مطالعات بیشتری لازم بود تا میکروسکوپ های پیشرفته تر به وجود آیند.

اصول میکروسکوپی (ذره بینی) واحد های متریک میکروسکوپی یعنی تکنولوژی قابل دید کردن اشیاءِ خیلی ریز برای چشم انسان. به علت اینکه میکروارگانیسم ها بسیار بسیار کوچک هستند، واحدهای به کار رفته برای اندازه گیری آنها به نظر می رسد برای دانش آموزان مبتدی ناآشنا با جهان میکروسکوپی نامأنوس باشد. (جدول 1. 3)

شکل b10-2 نشان می دهد که چگونه یک مولکول گلوکز در محلول مجدداً چید ه می شود و به خود می پیوندد تا یک حلقه ی بسته را تشکیل دهد. طرح سه بعدی نشان داده شده در شکل c10-2 به شکل دقیق تری شکل واقعی مولکول را نشان می دهد. در مطالعه ی فرمول های ساختاری تجسم هر مولکول به عنوان یک شیءِ سه بعدی از اهمیت خاصی برخوردار است.

مونوساکاریدها می توانند به شکل شکرهای دی اکسی و الکل های قندی تنزل پیدا کنند. (شکل 11. 2) قند دی اکسی deoxyribose که به جای یک گروه –OH در یکی از کربن هایش یک اتم هیدروژن دارد جزئی از DNA است. الکل های قندی معین، که به جای یک گروه آلوئید یا Ketone دارای یک گروه الکلی اضافی هستند قابل متابولیسم توسط میکروارگانیسم های خاص هستند Mannitol و دیگر الکل های قندی برای تشخیص بعضی از میکروارگانیسم های در آزمایش های تشخیصی استفاده می شوند.

دی ساکاریدها هنگامی که دو مونوساکارید توسط از دست دادن آب و تشکیل یک زنجیره ی glycosidic، یک الکل قندی پیوند قندی (شکل a12-2) به هم می پیوندند بوجود می آیند. ساکاروز، همین قند معمول مورد استفاده یک دی ساکارید است که از گلوکز و فروکتوز تشکیل شده است. (شکل b12-2) پلی ساکاریدها مانند starch، گلی کوژن، cellulose پلی مرهای گلوکز- زنجیره ی طویلی از واحدهای تکراری- هستند. به هر حال زنجیره های glycosidic در هر پلی مر به طور متفاوتی چیده شده اند. گیاهان و بیشتر جلبک ها نشاسته و سلولز تولید می کنند. نشاسته به عنوان راهی برای ذخیره ی انرژی عمل می کند و سلولز یکی از اجزای ساختاری دیواره ی سلولها می باشد. حیوانات گلی کوژن تولید و ذخیره می کنند که می توانند آن را به گلوکز شکسته و در هنگام نیاز از انرژی آن استفاده کنند.

میکروارگانیسم ها حاوی چندین پلی ساکارید مهم دیگر نیز هستند به طوری که در فصل های بعدی خواهیم دید جدول 4. 2 انواع کربوهیدرات ها را خلاصه کرده است.

جستجو در دنیای میکروب ها

آیا به واقع ممکن است یک گاو بترکد؟

گاوها می توانند مواد مغذی تقریباً خوبی را از علف، علوفه و دیگر مواد سبز فیبری که برای انسان غیرقابل خوردن هستند بدست آورند. نمی توانیم سلولز را هضم کنیم که جزءِ اصلی ترکیب گیاهان می باشد. اگر انسان مجبور شود که با علف زندگی کند



خرید و دانلود  تاریخچه ی میکروسکوپی  17 ص


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.