انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

توضیحی در پیرامون مسایل عمرانی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 6

 

به نام خد ا

مرحله اول : بازدید از زمین

قبل از شروع هر عملیات ساختمانی باید زمین محل ساختمان بازدید شده و وضعیت و فاصله آن نسبت به خیابان و جاده های اطراف مورد بررسی قرار گیردو همچنین پستی بلندی زمین با توجه به نقشه ساختمان مورد بررسی قرار گیرد و در صورتیکه ساختمان بزرگ باشد پستی بلندی و سایر عوارض زمین باید به وسیله مهندسین نقشه برداری تعیین گردد و همچنین باید محل چاه های فاضل آب و چاه آب های قدیمی و مسیر قنات های قدیمی که ممکن است در زیر زمین موجود باشد تعیین شده و محل آن نسبت به پی سازی مشخص شود و در صورت لزوم باید با این چاه ها با بتون و یا شفته اضافی به بیرون حمل گردد و بلاخره باید شکل هندسی زمین و زوایای آن باید کاملا معلوم گردد و با نقشه ساختمانی مطابقت داده شود...

پس از بازدید محل و ریشه کنی اولین قدم در ساختن یک ساختمان پیاده کرد نقشه یعنی انتقال نقشه ساختمان از روی کاغذ بر روی زمین به ابعاد اصلی به طوری که محل دقیق پی ها و ستون ها و دیوارها و زیر زمین ها و عرض پی ها روی زمین به خوبی مشخص شود . برای پیاده کردن نقشه ساختمان های مهم معمولا از دوربین های نقشه برداری استفاده شود . ولی برای پیاده کردن نقشه ساختمان های معمولی و کوچک متر و ریسمان بنایی که به ان ریسمان کار هم می گویند استفاده می شود . برای پیاده کردن نقشه با متر و ریسمان کار ابتدا باید محل کلی ساختمان روی زمین مشخص نموده و بعد با کشیدن ریسمان در یکی از امتداد های تعیین شد هو ریختن و ریختن گچ از خطوط اصلی ساختمان را تعیین نماییم .

مرحله دوم: پی کنی

پس از خاک برداری و گود برداری به پی ریزی می رسیم . ابتدا یک لایه بتن مگر ریخته می شود . ضخامت آن حدود 5-10 سانتیمتر میباشد . زیر پی ها و شناژ ها از بتن مگر برای همسطح سازی (تراز) و قالب بندی و همچنین عدم مکش آب بتن توسط زمین و خاک ، استفاده می شود . عمق پی مورد بررسی حدود 80 سانتی متر است . اضافه عرض پی برای کفراژ قالب بندی در زمین های دج حدودا 15 سانتی نتر است . برای جلوگیری از احتمال ریزش پی کنی به صورت شیب دار انجام شده . زاویه شیب بر حسب شدت ریزش برای پی کنی حدودا 25 تا 37 درجه است .

پی توسط شناژها به یکدیگر کلاف می شود . حدود 1/0 از بار های وارده بر پی را شناژ قبول می کند . به طور معمول شناژها وظیفه باربری ندارند ، اما از شناژ همواره به عنوان کلاف کننده پی ها به یکدیگر استفاده می شود . در طراحی های متعادل شناژها به شکل عبور کننده و قطع کننده از دو محور عمودی و افقی در حال تقارن می باشد . اما وجود پی هایی که شناژ بندی در آنها به شکل مورب سبب کلاف سازی پی می شود قابل توجه است . باید دانست در این وضعیت شناژ مورب باید در امتداد آکس میانی پی ساخته شود .

در شناژ بندی ف در سطح روی فنداسیون اجرا می شود که دلیل آن به خاطر اقتصادی تر شدن عملیات خاکی و گود برداری هست. پنانچه سطح ریز شناژ هم سطح با زیر پی باشد از جهات مختلف (به ویژه برای مقابله با زلزله)اصولی تر خواهد بود.

در این مکان مورد بازدید که واقع در نجار کلاد می باشد به دلیل بارندگی و به غلت وجود آب در کف سطح خاک برداری مصالح را به صورت خشک روی کف خاک خاک برداری شده ریخته وبا آب کف مخلوط می کنند و مصالح تشکیل شده از 8 فرغون ماسه و سنگ و 6% وسه کیسه سیمان می باشد سپس شروع به بتن ریزی فنداسیون برای بتن ریزی می

کنند که دیوار چینی طبق نقشه پلان فنداسیون می باشد دیوار چینی به صورت 20 سانتی انجام می گردد و دور دیوار چینی را با نایلون می پوشانند تا شیره بتن از دیوار چینی خارج نشود و قبل از بتن ریزی برای انجام سریع آرماتور گذاری میله گرد های خاموت را با میله گرد های راستا درعمل دیوار چینی به هم می بندند و به این صورت که دو طرف دیوار چینی را ترک قرار می دهند و میله گردهای راستا و خاموت را از ترکی چوبی عبور می دهند و روی همان ترک شروع به بتن ریزی می کنند .

نکته دیگر اینکه بتن لازم خهت ریختن در فنداسیون توسط دستگاه بتن ریز در این مکان انجام می شد که برای مخلوط کردن شن و ماسه و سیمان و آب که از اختلاط انها بتن به دست می آید به کار میرود این دستگاه به ظرفیت های مختلف وجود دارد و در حال حاضر برای اماده کردن ملات برای ریختن در فنداسیون به کار می رود به هنگام استفاده از این دستگاه باید جام اتونیر به دقت شست و شو شود که در اینجا این کار به دقت صورت نمی گرفت به طوری که بقایای بتن روز های قبل بر روی دستگاه قابل مشاهده بود .

از نکـات دیگـر در این مکـان ایـن بود که کـارگـران مـلات را به نـسبت سه به یک

(سه پـیمانه شن و ماسه و یک پیمانه سیمان ) تهیـه می کردند و از جمله نــکات ضعف در ایـن کـار عـدم دقـت در عمـل آوری مـلات می باشد بـه طور یـکه اختـلاط بـا دقـت

صورت نمی گرفت به طوری که مقداری از ملات می باشد . به طوری که اختلاط به دقت صورت نمی گرفت به طوری که مقداری از ملات شل و مقداری هم سفت بود و همچنین آبی هم که استفاده می شد دارای املاح زیادی بود .

پس از اینکه کار بتن ریزی فنداسیون به اتمام رسید پس از گذشت یکی دو روز دیگر شروع به آب پاشی سطح بتن پس از خشک شدن بتن برای جلوگیری از ترک برداشتن بتن می کنند که معمولا یک بار صبح و یک بار عصر در طول روز انجام می شود .

برای برش میله گرد ها هم از یک دستگاه برش میله گرد استفاده می شد این دستگاه می تواند میله گرد ها را در قطر های مختلف برش کند از دیگر مشخصات این دستگاه قابل حمل بودن آن می باشد . روش کار با این وسیله بدین صورت بود که میله گرد ها را در داخل شیار دستگاه قرار می دادند و با پایین اوردن اهرم عمل برش صورت می گرفت.

اصول پی کنی به دو دلیل انجام می شود :

الف : دسترسی به زمین بکر

ب : باری محافظت پایه ساختمان

باتوجه به اینکه بارساخمان ها بوسیله ی دیوارها یا ستون ها به زمین منتقل می شود درنیجه باید روی زمینی که قابل اعتماد بوره ساخته شود .

برای دسترسی به هم چنین زمینی ناچار به ایجادپی برای ساختمان هستیم

برای محافظت پایه ی ساختمان وجلوگیری ازتاثیر عوامل جوی درپایه ی ساختمان باید پی سازی کنیم .

دراینصورت حتی دربهترین زمبنها نیزبایدحداقل پی هایی به عمق 40تا50 سانتی متر حفر کنیم.

به طور کلی زمین های پی کنی به چند دسته تقسیم میشوند:

زمین های خاکریزی شده

زمین های ماسه ای مانند زمین های سواحل

زمین های شنی که دارای دانه بندی خوب باشند

زمین های رسی که خود به دودسته تقسیم میشوند:

الف) زمین رسی خشک

ب) زمین رسی تر

انواع پی:

پی نقطه ای

پی نواری

پی عمقی

پی عمومی

پی شمع کوبی

پی گسترده

ابعاد پی:

عرض و طول و عمق کاملا بستگی به وزن و قدرت خاک محل ساختمان دارد.

در ساختمانهای بزرگ قبل از شروع کار بوسیله آزمایشات مکانیک خاک ثدرت مجاز تحملی زمین را تعیین نموده واز روی آن مهندسان محاسب ابعاد پی را تعیین میکنند.ولی در ساختمانهای کوچک تر که آزمایشات مکانیک خاک دردسترس نیست باید ازمقاومت زمین در مقابل بار ساختمان مطمن شویم.اغلب مواقع قدرت مجاز تحمل زمین برای ساختمانهای کوچک بامشاهده خاک وپی ودیدن طبقات آن وطرزقرارگرفتن دانه هابرروی یکدیگرویابا ضربه زدن به وسیله کلنگ به محل پی قابل تشخیص میباشد . وگاهی اوقات برای به دست آوردن اطمینان بیشتر میتوان اقدام به آزمایشات ساده محلی اقدام نمود . درساختمانهای فلزی بیشتراز پی نقطه ای استفاده می شود و در زمین های سست و ساختمان های بسیار سنگین از پی سراسری هم استفاده می شود .

مرحله سوم: بتن مگر

بتن مگر که به آن لاغر یابتن کم سیمان گفته می شود اولین قشرپی سازی در پی های نقطه ای می باشد .مقدار سیمان موجود در بتن مگر در حدود100 الی 150 کیلوگرم در مترمکعب است درپی های نقطه ای بتن مگر به دو دلیل مورد استفاده قرار می گیرد:

برای جلوگیری از تماس مستقیم بتن اصلی پی با خاک

برای رگلاژکف پی وایجادسطح کافی برای ادامه پی

ضخامت بتن مگر درحدود 10 سانتی مترمیباشدومعمولاقالب بندی از روی بتن مگر شروع میشود.

مرحله چهارم:قالب بندی آجری برای پی نقطه ای

قالب بندی پی های نقطه ای معمولا باید با نقشه ساخته شود . ولی به علت گرانی چوب وهزینه قالب بندی در اکثر ساختمان های کوچک قالب بندی به وسیله تیغه های ده سانتی متری آجری اجرا می گردد اگر بعد از آجر چینی و قبل از بتن ریزی یک ورق نایلون بین تیغه آجری وبتن فونداسیون گذاشته شود مانع مکیدن آب بتن توسط آجر می گردد قالب بندی آجر مشکلی نداشته و موجب تسریع کار می گردد. بعد از قالب بندی معمولا شبکه فلزی ته فونداسیون گذاشته می شود و آن گاه قفسه شناژ جای خود قرار می گیرد و بعد صفحه ها زیر ستون قرار می گیرد و باید مواظب باشیم که نایلون موجود برای ایزلاسیون مانع بین بتن مگر و بتن شناژ نشود .

مرحله پنجم : شبکه میلگرد پی نقطه ای

بتن نیز مانند سایر مصالح ساختمانی نیروی کشش را تحمل می کند به همین دلیل در قطعات بتنی در ناحیه ای که الیاف بتن تحت تاثیر نیروی کششی میباشد میلگردهای فولادی قرار میدهند تا نیروی کششی را تحمل کنند



خرید و دانلود  توضیحی در پیرامون مسایل عمرانی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.