لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 1
خصوصیات ضدعفونی کننده های رایج
By سحر میرشاهی | On December 2, 2006 | In علوم کشاورزی | Rated
دکتر رامین اشرافیعموما" ضدعفونی کننده ها را می توان به هفت گروه اصلی تقسیم بندی کرد که عبارتند از : 1- الکلها 2- هالوژنها 3- ترکیبات چهارتایی آمونیاک 4- فنلها 5- قطرانهای زغال سنگ 6- آلدئیدها 7- عوامل اکسیدکننده
خصوصیات هر یک به شرح زیر می باشد. الکلها ( ایزوپروپیل یا اتیل الکل )1- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ، فاقد خاصیت خورندگی بوده ولی دارای خاصیت شعله وری می باشند. 2- به دلیل وجود ویژگی تبخیر ، فعالیت پس مانده هایشان محدود می باشند. 3- در صورت وجود مواد آلی ، فعالیت محدودی دارند. 4- علیه باکتریها و اسپور قارچها فعالیت چشمگیری ندارند. 5- برای ضدعفونی کردن وسایل و سایر ملزومات کوچک ، ماده بسیار مناسبی می باشند. 6- جهت استفاده سراسری در هچری ، بسیار گران می باشند. 7- برای اینکه مؤثر واقع شوند باید با غلظت 95-70 درصد استفاده شوند. هالوژنها ( ترکیبات یده یا هیپوکلریت ها ) 1- فعالیت میکروب کشی وسیعی داشته ولی خاصیت خورندگی دارند. 2- بر روی هاگها مؤثر نبوده ولی بر باکتریها ( در مرحله رویشی ) ، قارچها و ویروسها مؤثرند. 3- درصورت وجود ماده آلی فعالیتشان کاهش می یابد. 4- در حضور صابونها ، دترجنتها و نمکهای آب سخت ، فعالیتشان محدود می شود. 5- فاقد خاصیت تحریک پذیری و خورندگی فلزات بوده و سمیت پائینی دارند. 6- فعالیت پس مانده هایشان درصورت آلودگی مجدد ، محدود می شود. 7- بهترین ماده ضدعفونی کننده جهت استفاده در سطوح تمیز می باشند. 8- هزینه کمی دارند. فنولها ( ترکیبات تکی یا چند تایی ) 1- محدوده میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند. 2- سمیت و خاصیت خورندگی کمی دارند. 3- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند. 4- بوزدا هستند و فعالیت پس مانده هایشان مطلوب می باشد. 5- هزینه کم تا متوسطی دارند. قطرانهای زغال سنگ ( کروزول و اسید کرسیلیک ) 1- فعالیت میکروب کشی وسیعی دارند ولی هاگ کش نیستند. 2- در غلظتهای زیاد سمی بوده و خاصیت خورندگی دارند. 3- بوی تند و زننده دارند و فعالیت پس مانده هایشان عالی است. 4- درصورت وجود مواد آلی بسیار فعال می باشند. 5- به دلیل اینکه گازهای سمی می باشند برای استفاده در جوجه ها یا تخم مرغهای نطفه دار مناسب نیستند. 6- نسبتا" گران می باشند. آلدئیدها ( گلوتارالدئید ) 1- فعالیت میکروب کش ، هاگ کش و قارچ کشی وسیعی دارند. 2- درصورت وجود مواد آلی ، فعالیت خفیف تا متوسطی دارند. 3- فعالیت پس مانده هایشان ضعیف می باشد. 4- نسبتا" سمی می باشند. 5- هزینه مناسبی دارند. عوامل اکسیدکننده ( پراکسیدهیدروژن ، پرمنگنات پتاسیم ) 1- فعالیت میکروب کشی وسیع تا متوسطی را دارند ولی هاگ کش نیستند. 2- درصورت وجود مواد آلی غیر فعال می شوند. 3- نسبتا" خاصیت خورندگی داشته و سمیت محدودی دارند. 4- فعالیت پس مانده های آنها ضعیف و محدود می باشد. 5- بعنوان یک عامل بوزدا و تمیز کننده بسیار ارزشمند می باشند. 6- هزینه مناسبی دارند. به نقل از http://www.prtsico.com/archive/articles/8409/840911113.aspx