لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : پاورپوینت
نوع فایل : .PPT ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
قسمتی از متن .PPT :
تعداد اسلاید : 5 اسلاید
تهیه کننده:مولود فاتح امواج الکترومغناطیسی
تعریف امواج الکترومغناطیسی
امواج الکترومغناطیسی یک رده از امواج است که دارای مشخصات زیر است:
امواج الکترومغناطیسی دارای ماهیت و سرعت یکسان هستند و فقط از لحاظ فرکانس ، یا طول موج باهم تفاوت دارند
در طیف امواج الکترومغناطیس هیچ شکافی وجود ندارد. یعنی هر فرکانس دلخواه را میتوانیم تولید کنیم.
برای مقیاسهای بسامد یا طول موج ، هیچ حد بالا یا پائین تعیین شدهای وجود ندارد.
از جمله منابع زمینی امواج الکترومغناطیسی میتوان به امواج دستگاه رله تلفن ، چراغهای روشنایی و نظایر آن اشاره کرد.
این امواج برای انتشار خود نیاز به محیط مادی ندارند.
قسمت عمده این فیزیک امواج دارای منبع فرازمینی هستند.
امواج الکترومغناطیسی جزو امواج عرضی هستند.
گستره امواج الکترومغناطیسی
امواج الکترومغناطیسی از طولانیترین موج رادیویی ، با طول موجهای معادل چندین کیلومتر ، شروع شده پس از گذر از موج رادیویی متوسط و کوتاه تا نواحی که موج ، فروسرخ و مرئی امتداد مییابد. بعد از ناحیه مرئی فرابنفش قرار دارد که خود منتهی به نواحی اشعه ایکس ، اشعه گاما و اشعه کیهانی میشود. نموداری از این طیف که در آن نواحی قراردادی طیفی نشان داده میشوند در شکل آمده است که این تقسیم بندیها جز برای ناحیه دقیقا تعریف شده مرئی لزوما اختیاریاند. تولید امواج الکترومغناطیس
بنا به گفته ماکسول اگر در ناحیهای از فضا میدان الکتریکی تغییر کند آن گاه میدان مغناطیسی در فضا به وجود می آید.
ماکسول از این موضوع نکته دیگری را نتیجه گرفت:
اگر میدان مغناطیسی در حال تغییر بتواند میدان الکتریکی تولید کند، آن گاه میدان الکتریکی خودش نیز در حال تغییر خواهد بود. این تغییر در میدان الکتریکی مجدداً میدان مغناطیسی تولید میکند که در حال تغییر است و در نتیجه میدان الکتریکی در حال تغییر جدیدی می تواند از آن حاصل شود و به همین نحو قضیه می تواند ادامه داشته باشد.
هنگامی که ماکسول با معادلاتش کار می کرد، دریافت که این فرآیند پی در پی در تغییر میدان های الکتریکی و مغناطیسی می تواند باعث ایجاد موجی از میدان های الکتریکی و مغناطیسی شود که به راحتی در فضا قابل انتشار است. ما امروزه این موج را جزء امواج الکترومغناطیس می دانیم.
دو میله فلزی (که ما به عنوان آنتن به کار میگیریم) را در نظر بگیرید. فرض کنید این دو میله را توسط کلیدی به دو قطب باتری وصل کنیم.
به محض بسته شدن کلید میله بالایی به سرعت مثبت می شود و میله ای پایینی منفی می گردد، براین اساس خطوط میدان الکتریکی در اطراف میله ها شکل می گیرد. هنگامی که بارها به حرکت درمی آیند، جریان الکتریکی حاصل می شود که جهت آن به سمت بالا است.
بنابراین یک میدان مغناطیسی در اطراف آنتن حاصل می گردد. خطوط میدان مغناطیسی دایره وار سیم را احاطه می کنند. در تصویر فوق جهت خطوط میدان که به سمت داخل صفحه است با علامت و خطوط میدانی که از صفحه خارج میشوند با نشان داده شده اند.