لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 22
مقدمه
تکلم وزبان به قدری جزء طبیعی زندگی روزمره ما شده اند که ما بندرت حاضر می باشیم کار خود رامتوقف کرده ولحظه ای درباره آن بیندیشیم. گفتگوهای گروهی با اعضای خانواده دوستان وآشنایان تا به آن حد مطبوع وبی زحمت است که برایمان مشکل است درباره فردی که دراین رابطه مساله ای دارد تفکرکنیم. اغلب ما دربارهء توان گفتاری خود درموقیعتهای پرتنش و غیرطبیعی دوچار مشکل شده ایم مثل زمانی که خواسته ایم برای جمعیتی بزرگ سخنرانی کنیم ویا هنگامی که برای به دست آوردن شغلی مجبور بوده ایم در مصاحبه ای شرکت کنیم.اگرما همیشه درباره طرزتکلم خود دوچار هراس باشیم درآن صورت همهء ارتباطات اجتماعی برایمان پردلهره خواهد بود.
نکته امیدوار کننده این است که همه انواع اختلالهای تکلمی به اندازه لکنت زبان درروابط اجتماعی مشکل ایجاد نمی کنند و علاوه براین لکنت زبان شایع ترین اختلال گفتاری نمی باشد. با وجود این لکنت زبان همچنان به صورت معمایی باقی مانده استکه توجه متخصصان به این امرمعطوف گردیده اماعلل و درمان آن هنوزنا شناخته مانده است. لکنت زبان مهمترین نقص در بین ای اختلالها نمی - باشداما با وجوداین نقیصه چند مشخصه دارد که آن را از سایر اختلالها متمایز می سازد:اولا ارائه تعرف دقیقی از آن مشکل است وثانیا علل آن بدرستی شناخته نیست وبالاخره راههایی برای غلبه بر آن وجود دارد که می توان با اعتماد آنها را به کار برد(سورلی1984).از یک نظرلکنت زبان می تواند بهترین مثال باشد.وآن این است که همین که صحبت ازاختلالهای گفتاری می شود ذهناکثرمردم به سرعت به سمت لکنت زبان معطوف می شود(آونز1986).این اختلالی است که ما همه دربارهء آن چیزهایی شنیده ایم واگردرمواقعی آنرا تجربه نکرده باشیم حداقل با ن آشنا شده ایم نتایج اجتماعی آن آشکاراست به نظرمی رسد که(آرام باش) ((ناراحت مباش)) ((درباره آنچه می خواهی فکر کن)) ونظایر آن.امااین روشهای عوام پسندانه نمی توانند کاری از پیش ببرند.
نکات مهمی که می خواهیم نتیجه بگیریم این است که : اولا اختلالهای گفتاری و زبانی معلول سختگیریهای اجتماعی هستند .ثانیا گفتار و زبان جزء پیچیده ترین اعمال انسانی می-باشند. وثالثا اختلالهای به وجود آمده در این اعمال همیشه با راههای من درآوردی وعوامانه قابل حل نیست.
1
تعاریف
تکلم و زبان ابزارهایی هستند که برای ایجاد ارتباط مورد استفاده قرار می گیرند.هر ارتباطی مستلزم دو عمل است یکی به صورت رمز گردانی(یعنی ارسال پیام به طریقی قابل فهم)ودیگری به صورت رمز بر گردانی(یعنی دریافت وفهم پیام)ارتباطات همیشه دو طرف دارد.یکی فرستنده پیام ودیگری گیرنده پیام.با وجود این همه ارتباطات جنبه گفتاری ندارد.مثلاحیوانات از طریق حرکات وسروصدابا یکدیگر ارتباط برقرار می کنند اما ارتباط میان آنان خصوصیات واقعی ارتباط گفتاری را فاقد است.
زبان یعنی ابزار عقاید از طریق سیستمی از نشانه هایدلخواه است که بر طبق قواعدی خاص به کار رفته و بر معنایی دلالت دارد. موقعی کهمردم اززبان سخن می گویند ذهنشان معمولابه زبان گفتاری که اغلب ما آن را به کار می بریم معطوف می شود گفتار(یا رفتار مربوط به تشکیل وتوالی آواهای شفاهی)مهمترین سیستم علامتی است که ازآن برای ایجاد ارتباط بین انسانها استفاده می شود.با وجود این برخی از زبانها هستند که برتکلم استوار نمی باشند.مثلا یک نوع زبان علامتی در آمریکا وجود دارد که در آن از صداهای گفتا ری استفاده نمی شود.این زبان که براساس علائم دستی شناخته شده است اکثراّ بوسیله افرادی مورد استفاده قرار می گیرد که قادر به شنیدن نمی باشند.انجمن گفتار زبان وشنوایی آمریکا اصطلاحاتی در زمینه اختلالهای ارتباطی ارائه داده است که برخی از آنها از این قرارند:
اختلالات گفتاری اختلالات زبانی وجود تفاوتهایی درزمینه چگونگی برقراری ارتباط(نظیر تفاوتهای موجود درلجهه های مختلف) وغیره.درواقع تفاوت در لهجه ها رانمی توان نوعی اختلال تلقی کرد.به خاطرداشته باشید که اختلالها ی گفتاری شامل مسائلی می باشند که فرد در زمینه درک وکاربردزبان هنگام برقرای ارتباط با آن مواجه می شود بدون اینکه به سیستم علامتی به کاربرده شده (چه گفتاری و نوشتاری و غیره)توجه شود. در اختلالاهای گفتاری بیشتر به فرم محتوا و یا عمل زبان توجه می شود فرم زبان مشتمل است بر ترکیب صداها(آواشنا سی)ساختار اشکال مختلف کلمات نظیر جمع ها