انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

مقاومت مصالح 47 ص

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 47

 

مقامت مصالح

مقدمه

بهترین راه برای رسیدن به تسلط کافی بر روی موضوعات این درس، مسائل متعدد است. در درس استاتیک، مفهوم دیاگرام آزاد یک جسم را بررسی کردیم.

رسم دیاگرام آزاد در جسم، یعنی کشیدن کلیه نیروهای عکس‌العمل و بارهای وارد شده بر جسم.

در مقاومت مصالح، به جای بررسی نیروهای خارجی پس از بدست آوردن عکس‌العمل‌ها، نیروهای داخلی عضو و اثرات آن را بررسی می‌کنیم.

وقتی نیروهای خارجی بر عضو اثر می‌کنند، در د رون آن آثار متفاوتی دارند که این اثرها، ناشی از وجود نیروهای داخلی در عضو است. به همین دلیل، محاسبه نیروهای داخلی ناشی از اثر نیروهای خارجی، یکی از مباحث مهم در درس مقاومت مصالح است.

فصل اول:

بارهای محوری و تنش

1. روش مقطع‌زدن:

مقطع زدن در جسم، یعنی جسم را به دو بخش مجزا تقسیم نماییم.

الف) چون مقطع خورده، پس از مقطع خوردن می‌شود.

ب)

نکته: (S)ها نیروهایی که باعث جدا شدن دو قسمت از یکدیگر می‌شوند، را گویند.

توضیح: همانطور که جسم قبل از مقطع زدن دارای تعادل است، باید پس از مقطع زدن هم، هر یک از دو قسمت با نیروهای داخلی دارای تعادل باشد. به هرحال، مفهوم توازن نیروها به عنوان اولین قدم، برای حل کلیه مسائلی است که در آنان نیروهای داخلی تحقیق می‌شود.

همانطور که در شکل برش خورده می‌بینید، در اثر مقطع زدن هم، هر یک از دو قسمت با نیروهای داخلی دارای تعادل باشند. به هرحال، مفهوم توازن نیروها به عنوان اولین قدم برای حل کلیه مسائلی است که در آنان نیروهای داخلی تحقق می‌شود.

همانطور که در شکل برش خورده می‌بینید، در اثر مقطع زدن در عضو، چندین نیروی داخلی بوجود آمده است که در مباحث بعدی یاد می‌گیریم. جمع کلیه نیروهای در راستای عضو (محور X) به آن نیروی محوری می‌گویند و به جمع نیروهای مولفه عمود بر محور عضو که در جهت، مماس بر مقطع می‌باشد، به آن نیروی برشی می‌گویند.

2. انواع بارهای محوری:

تعریف بار محوری: هرگاه برآیند بارهای خارجی در امتداد محور طولی عضو باشد، این نیروها را بار محوری می‌گویند. بار محوری کششی: اگر بار وارده بر جسم به گونه‌ای باشد که عضو را تحت کشش قرار دهد، به آن بار محوری کششی می‌گویند.

بارهای محوری فشاری: هرگاه بار وارده بر جسم به گونه‌ای باشد که عضو را تحت فشار قرار دهد، به آن بار محوری فشاری گویند.

3. تنش:

نیروی وارده بر واحد سطح را تنش گویند. مطابق شکل که نیروی محوری (P) بر عضو اثر می‌کند، مقطعی را در طول عضو می‌زنیم، اگر واحد سطح را یک سانتیمتر مربع درنظر بگیریم و مقطع عضو را به ازای هر یک سانتیمتر مربع تقسیم‌بندی کنیم، نیرویی که بر آن واحد سطح وارد می‌شود را تنش می‌گویند.

تنش محوری (تنش قائم یا نرمال):

تنشی است که در اثر بار محوری ایجاد می‌گردد و آن را با حرف یونانی () نشان می‌دهند و فرمول آن است. اگر نیروی محوری فشاری باشد، به آن تنش فشاری گویند.

مثال: اگر p=20ton باشد و مساحت A=5cm2 باشد، استرس چقدر است؟

(چون واحد بر cm است، ما هم به 5 مربع 1 سانتیمتر تبدیل می‌کنیم)

 

تنش متوسط: اگر نیروی وارد بر عضو برآیند کل نیروهای وارده در آن عضو باشد، به آن تنش متوسط می‌گویند.

مثال: تنش در قسمت‌های مختلف قطعه نشان داده شده را مشخص کنید.



خرید و دانلود  مقاومت مصالح 47 ص


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.