لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 31
مقدمه :
انسان در زندگی روزمره خود ، به ویژه در محیط کار یا کارگاه ، همواره با خطرات مختلفی رو به روست اما همین انسان می تواند با رعایت نکات ایمنی از تبدیل این خطرات به حادثه ای تلخ جلوگیری کند یکی از ابزارهای مهم رقابت کشورها در دنیای امروز تولید است و عوامل مؤثر در آن کار ، سرمایه و عامل طبیعی از مهمترین نقش ها را در آن ایفا می کنند . در دنیای امروز سرمایه یک سازمان یا شرکت شامل نیروی انسانی ، مواد ، ماشین ، روش ها ، نقدینگی یا پول و کالای تولیدی است که معمولاً مدیران آن را تحت نام برده می شوند . یکی از مهمترین سرمایه های هر سازمان ، نیروی انسانی آن است ، نیرویی که می تواند توان و تفکر خود را بکار گرفته و چرخ های صنایع را به گردش درآورده و با خلاقیت و نوآوری خویش باعث پویایی و سودآوری سازمان شود .
آنچه در این تحقیق تقدیم حضورتان می شود ، ایمنی الکتریسیته یا ایمنی در برق و ایمنی در کارگاه است . خطرات ناشی از برق بسیار با دیگر عوامل حادثه ساز ، مانند مواد سوختنی نظیر بنزین و نفت و گار و مواد شیمیایی و غیره تفاوت دارد ، زیرا با استنشاق می توان به وجود این گونه مواد پی برد و احساس خطر کرد ولی وجود الکتریسیته را تنها از طریق آزمایش می شود تشخیص داد.
تعریف ایمنی :
ایمنی یعنی : ایمن بودن – مصونیت – رهایی از خطر – در امان بودن از خطر ، رهایی از شرایط مخاطره آمیز و جلوگیری از عریان شدن تخریبی در آن یا محو این نیروی تخریبی.
ایمنی به معنی امن و امنیت و رعایت اصول و مقرراتی به جهت رهایی از شرایط مخاطره آمیز ، برای حفظ نیروی انسانی و تأسیسات .
مسئولیت ایمنی کارکنان و مسئولان ایمنی :
کلیه کارکنان در تمامی سطوح سازمانی ، اعم از مدیران عالی ، مدیران میانی ، مدیران اجرائی و به طور کلی کارکنان باید موازین ایمنی را با توجه به شرایط محیطی و کاری خود رعایت کنند و برای حفظ نیروی انسانی تحت مدیریت خود و تجهیزات و تأسیسات و به طور کلی سرمایه سازمان بکوشند .
مسئولیت های کارکنان را می توان به سه بخش تقسیم کرد :
1- مسئولیت اخلاقی 2- تعهدات نسبت به سازمان 3- وظایف قانونی
1- همواره باید کوشید زندگی را با سلامتی گذراند ، زیرا سلامت جسم سالم مقدمه انجام وظیفه است . چنانچه در سوره مائده آیه (با دست خویش خود درا به مهلکه خطر نیفکنید)2- تعهد نسبت به سازمان : معمولاً فرددر قبال قراردادی که با کارفرما – اعم از دولتی یا خصوصی منعقد می کند متعهد می شود که شرایط کاری معینی را انجام دهد و نسبت به مقررات آن سازمان یا شرکت که قوانین استاندارد و حفاظت و امنی کار نیز جزء آن است، وظیفه شناس باشد در بعضی از شرکت های بزرگ مقررات ایمنی را تحت عنوان خط و مشی ایمنی تدوین کرده و همه کارکنان ملزم به رعایت آن می شوند .
برای مثال : وقتی به دلیل عدم رعایت استاندارد شبکه های توزیع برق وزارت نیرو و در نتیجه عدم رعایت حریم شبکه های برق شهر ، برای ساختمان های مسکونی حادثه ای رخ دهد ، یکایک افراد دست اندرکار پاسخ خواهند بود .
3- هر فردی که در فرآیند انجام کار برای همکاران یا مردم حادثه ای ایجاد کند مسئول است و باید در مقابل قانون پاسخگو باشد . در قوانین حفاظت کار مقرراتی برای کارکنان وجود دارد که به موارد ذیل تأکید دارد :
الف : ایمنی خود را حفظ کنید .
ب : مراقب ایمنی دیگران باشید .
ج : با کارفرما در اجرای مقررات ایمنی همکاری کنید .
اهم وظایف مسئول ایمنی به قرار ذیل است :
1- برنامه ریزی جهت آموزش آیین نامه ها ، مقررات و دستورالعمل های ایمنی برای کلیه سطوح پرسنلی
2- نشان دادن استانداردهای ایمنی به وسیله بازرسی های دوره ای و گوشزد موارد غیر ایمنی ، تشکیل پرونده ایمنی برای یکایک افراد .
3- نظارت بر تهیه و توزیع البسه ایمنی فردی و گروهی و آموزش چگونگی استفاده از آنها .
4- مشارکت در تهیه فیلم ، پوستر ، جزوه ها ، کتاب های ایمنی به منظور آموزش و اشاعه فرهنگ ایمنی .
5- ارتباط نزدیک با ادارات کل کار و همکاری جهت برگزاری جلسات ایمنی منطقه .
6- تشکیل همایش ها وجلسات آموزش و ایمنی داخلی شرکت .
7- بازرسی مرتب و شناسایی نقاط خطرآفرین و پیشگیری از حوادث