لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
دسته بندی : وورد
نوع فایل : .doc ( قابل ویرایش و آماده پرینت )
تعداد صفحه : 2 صفحه
قسمتی از متن .doc :
در محضر استاد
باز هم به خدمت یکی از استادان زبانشناسی کشورمان میرویم، دکتر لطـفالله یـارمحمـدی، عضـو هیئـت علمی دانشگاه شیراز که در این عرصه عمر خود را صرف آموزش و پرورش چندین نسل از علاقهمندان این رشته کردهاند.
آقای دکتر یارمحمدی ممکن است بفرمایید در کدام دانشگاه تحصیل کردهاید؟
تحصیلات قبل از دانشگاه را در دبستان و دبیرستان اراک گذراندم. سپس وارد دانشسرای مقدماتی گلپایگان شدم و پس از اتمام آنجا به دانشسرای عالی (تربیت معلم فعلی) راه یافتم و چون شاگرد اول شدم بورسیه به من تعلق گرفت و برای ادامة تحصیل به آمریکا رفتم. دکترای خود را در آنجا گرفتم و مدتی در دانشگاه ایندیانا به تدریس پرداختم، بعد از آن وارد دانشگاه نبرسکا شدم، پس از پایان دوران تدریسم به تهران بازگشتم و در دانشگاه تهران مشغول شدم. بعد از دو سال به شیراز رفتم و به تدریس پرداختم پس از آن به تواتر و به مناسبتهای مختلف مثلاً فرصت مطالعاتی یا استخدام رسمی در دانشگاه لندن، ایلیلویز و ایندیانا به آمریکا رفتم و سرانجام در دانشگاه شیراز ماندم.
چه عواملی موجب شد که پس از این همه رفت و آمد شما به زبانشناسی علاقمند شدید؟
در سال 1959 برای خواندن زبان و ادبیات انگلیسی از طرف دولت به آمریکا اعزام شدم و در آنجا ابتدا فوقلیسانس زبان و ادبیات انگلیسی را گرفتم در میان واحدهایی که میگذراندیم تعدادی درس زبانشناسی بود و من با پروفسور ”وایتهد“ این دروس را گذراندم. همین استاد مرا تشویق کرد که دکترا را در رشتة زبانشناسی بگیرم که البته خیلی هم راضی هستم.
در کدام حوزة زبانشناسی بیشتر فعالیت دارید؟
در اوایل کار به واجشناسی پرداختم و سپس به زبانشناسی محاورهای علاقمند شدم. آن زمان که من برگشتم مثل سایر همکاران زبانشناسم از جمله دکتر باطنی، دکتر حقشناس و دکتر ثمره از راه آموزش زبان انگلیسی به عرصة تدریس وارد شدیم در آن زمان این رشته هنوز آنقدر گسترده نبود و فقط در دانشگاه تهران تدریس میشـد
البته دو سال بعد دانشگاه شیراز هم این رشته را تأسیس کرد بعد که وارد تدریس آموزش زبان شدم طبیعی بود که وارد زمینه مقایسهای هم بشوم. در حال حاضر هم که مدتی است در زمـینـة گفتمـانشنـاسـی بـهخصوص گفتمانشناسی انتقادی تلاش میکنم.
آقای دکتر لطفاً از کتابهای تألیف شده خود بگویید.
آخرین کتابم درسنامهای است در زمینة گفتمانشناسی که قبل از آن هم کتابی با عنوان گفتمانشناسی رایج و انتقادی نوشتهام. در حدود صد مقاله دارم که تقریباً نصف به انگلیسی و نصف بیشتر به زبان فارسی است و حدود بیست جلد کتاب تألیف کردهام که برخی از آنها مشترک بوده و بقیه هم از جمله مقدمهای بر آواشناسی، مقابله دستوری و واژگانی انگلیسی و فارسی، آموزش فارسی به خارجیان در دو جلد و تکیه از دیدگاه درنگ است.
در حال حاضر در دانشگاه شیراز چه فعالیتی دارید؟
دو سال پیش بازنشسته شدم ولی بعد از آن به صورت قراردادی تدریس میکنم یعنی دقیقاً همان کار را میکنم ولی بهصورت قراردادی.
در حال حاضر بیشتر به تدریس چه درسهایی میپردازید؟
تجزیه و تحلیل کلام، جامعهشناسی زبان و تاریخ مطالعات زبانشناسی در جهان اسلام از جمله درسهایی است که بیشتر تدریس میکنم.
سروناز صفوی
1384/12/01
: تاریخ
دفتر انجمن زبانشناسی
: منبع