مبانی نظری و پیشینه تجارت الکترونیکی
65 صفحه
همراه با منابع
به کارگیری نوآوری های فناوری در زمینه های تجاری تأثیرات شگرفی داشته است . به کارگیری نوآوری های فناوری نوعی تغییر است که بر فراگردها و اجزای نظام تجاری تأثیرگذار بوده و جهت این تاثیرات نیز معمولا مثبت است. یکی از نوآوری های مذکور به کارگیری ابزارهای الکترونیکی و به ویژه اینترنت در نظام تجاری است. این نوآوری و تغییر که تجارت الکترونیکی نام دارد، مزایای متعددی برای سازمان ها به همراه دارد، به همین دلیل بسیاری از شرکت ها نسبت به استفاده از آن تمایل دارند (حاج کریمی و عزیزی،1387(.
به کارگیری تجارت الکترونیکی اکنون یک گزینه اختیاری نیست، بلکه نوعی اجبار است و شرکت ها ناگزیر از به کارگیری آن هستند. اگرچه بیشتر مبادله های تجاری هنوز از طریق مجاری مرسوم انجام می گیرد، شمار مصرف کنندگان و موسسه های بازرگانی که در حال استفاده از اینترنت برای تجارت الکترونیکی هستند، رو به افزایش است. برای شناسایی عوامل موثر بر به کارگیری تجارت الکترونیکی ابتدا باید مفهوم تجارت الکترونیکی را شناخت (seyal et.al,2004).
منظور از تجارت الکترونیکی، استفاده از اینترنت و وب برای انجام تجارت است. به عبارت کلی تر، تجارت الکترونیکی یعنی اینکه تبادلات تجاری را به صورت دیجیتالی بین سازمان ها و افراد انجام دهیم. یعنی انجام تبادلات از طریق اینترنت و وب. تجارت الکترونیکی فرایند خرید و فروش کالاها به صورت الکترونیکی می باشد و از تراکنش های کسب و کار رایانه ای، اینترنت و دیگر فن آوری های شبکه ای دیجیتالی استفاده می کند. تجارت الکترونیکی شامل بازاریابی، پشتیبانی مشتریان، تحویل و پرداخت می شود (Laudon,2010). تجارت الکترونیکی، خرید و فروش از طریق اینترنت است (Chaffy,2002).