لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 16
موضوع:
انتخاب رشته تحصیلی
انتخــاب رشتــه
از آنجا که رشته تحصیلی دانش آموز و علاقه شخصی و درونی او به آن رشته درسی ، یکی از دلایل عمده موفقیت تحصیلی و شغلی اوست ، توجه به نکات زیر ضروری است :
لازم است فرزند شما در انتخاب این رشته کاملا آزاد باشد و شخصا تصمیم بگیرد ، زیرا اگر بر اساس علاقه درونیاش نباشد و صرفا به خاطر رضایت والدین و یا دیگران تصمیم بگیرد ، ادامه موفقیت آمیز این مسیر برایش آسان نخواهد بود .
برای انتخاب درست تر ، فرزند شما به اطلاعات واقعی و همه جانبه ای در مورد درس های دوره دبیرستان و دانشگاه در رشته مورد نظر و همچنین شغل های مربوط به آن رشته درسی یعنی بازار کار پس ازفارغ التحصیل شدن ، نیازمند است .
در مورد شغل مناسب و دلخواه ، لازم است درباره فضا و محیط آن شغل ، میزان درآمد و اهمیت اجتماعی آن و همچنین نوع فعالیت های مربوط به آن شغل ، اطلاعات دقیق و واقعی داشته باشد .
نکته مهم در انتخاب رشته درسی دبیرستان و دانشگاه ، علاقه و میزان پیشرفت درسی وانگیزه خود جوش او به درسهای اصلی آن رشته تحصیلی است ، یعنی فرزند شما از خواندن و مطالعه آنها شخصا لذت ببرد و احساس تسلط بر آن درس را در خود احساس کند .
بسیاراتفاق افتاده است که دانش آموزان فعال و با استعداد به خاطر اینکه رشته تحصیلی مناسبی را در دبیرستان و دانشگاه انتخاب نکرده بودند ، با اینکه این دوره ها را با موفقیتگذرانده بودند، در بزرگسالی ناچار شدند یا بروز و نارضایتی این شغل را داشته باشند و یا آنرا رها کرده و به دنبال شغل دلخواه خود بروند .
رشته تحصیلی و شغلی که دلخواه و مطلوب نباشد و با انگیزه ها و نیاز های درونی فرد سازگار ی نداشته باشد، بسیاری از لذت ها و موفقیت ها را در نظر فرد بی اعتبار می کند . چون انرژی روانیاش هدر می دهد .
نقش بسیار مهم والدین خوب و مهربانی مثل شما ، ایجاد فضایی برای تصمیم گیری شخصی فرزندتان است . با دادن اطلاعات فراوان و واقعی و همچنین ایجاد روحیه عالی و اعتماد به نفس قوی در او ، این توانایی را در اوپدید می آورید که خودش تصمیم بگیرد هر چند که کار آسانی نخواهد بود .
در صورتی که فرزندتان هنوز توانایی تصمیم گیری را پیدا نکرده است ، به جای او تصمیم نگیرید و شرایط لازم برای افزایش اعتماد به نفس و کسب اطلاعات لازم را فراهم کنید تا قدرت تصمیم گیری شخصی پیدا کند .
والدین می توانند نظر شخصی خود را با دلایل روشن و واقعی به صورت یک پیشنهاد مطرح نمایند ودرپذیرش این نظر ازطرف فرزند اصرار نورزند ، چون در ادامه مسیر دشواری های زیادی پدید خواهد آمد.
اگر فرزند شما مثلا به رشته علوم انسانی و یا تجربی علاقمند شده است ، دلایل این علاقمندی را کاملا بررسی کنید و با یک مشاور متخصص مشورت نمایید ، فرزند شما میتواند « پس از مشاوره های لازم » تا سال سوم در رشته ریاضی « در صورت علاقه و احساس موفقیت » تحصیل کند و دوره پیش دانشگاهی را در رشته مورد نظر به پایان برساند .
نکته بسیار مهم دیگر این است که برای موفقیت در تحصیل و آشکار شدن استعداد واقعی فرزندتان ، داشتن دید مثبت و علاقه ی درونی نسبت به مدرسه ای که در آن درس می خواند ، ضروری و لازم است ، زیرا یک دید منفی ذهن را به درگیری های بیهوده می