انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

آثار اجتماعی نماز

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 4

 

عنوان مقاله : آثار اجتماعی نماز

نماز علاوه بر این که ستون دین است . امام عمل اسلامی نیز می باشد . زیرا هر یک از اعمال انسانها با معیار و شاخص هایی سنجیده می شود که این معیارها اساسی نماز است .

ماهیت اجتماع از نظر اسلام :‌اجتماع به مفهوم در کنار هم بودن ، با هم زندگی کردن نیست ، آنچه اجتماع تلقی می شود همان تعبیر است که پیامبر اسلام (ص ) از جامعه نموده و آنها به کشتی تشبیه نموده می نماید . در عبادت رمز وحدت اجتماعی نهفته است و نماز از این خصیصه جدایی ناپذیر است . با در نظر گرفتن شرایط حسن فعلی و حسن فاعلی اثرات اجتماعی نماز ذکر می شود : 1- ظهور جامعه صالح : نماز به عنوان شاخصة ایمان انسان های نیکوکار ایجاد می کند و انسان های نیکوکار محور امت و جامعه صالح هستند . 2- احساس مسئولیت سیاسی : مسئولیت سیاسی ایجاد می کند که نفی شرک و طاغوت است و مسئولیت اجتماعی اش توجه و حساسیت به امور اجتماعی .

امام صادق ( ع ) فرمودند : "بخوان جهاد و مبارزه کن در راه خداو گران قدر"

3- رشد عواطف انسانی : خوی عاطفی انسان ها از بین می رود و در کنار هم بودن آن ها بسیاری از معضلات فردی و اجتماعی را از بین می برد . 4- تبعیت ازولایت : خداوند متعال ولی مطلق انسان هاست تأسی به این ولایت پذیرفتن در عمل بوجود می آورد .

امام صادق ( ع ) فرمودند : "رسول خدا و اهل بیت ایشان الگوی ما در راه زندگی هستند" .

7- رسیدن به آرامش : رسیدن به سکینه و آرامش روحی متناسب با ایمان قلبی انسان ها ایجاد می شود . 8- جلوگیری از منکرات : نماز ذکر اکبر است که حضور قلب در آن اثرات نفسانی اش اجتناب از فحشاء و منکرات است . « مرحوم طباطبائی » 9- رسیدن به منکرا ت : اثر اجتماعی نماز در جامعه مبارزه با فقر و دوری از حرص و دنیا پرستی است .

امام حسین ( ع ) فرمودند: برای سلام کردن 70 ثواب است 69 آن برای سلام کننده و یکی برای جواب دهنده .

عنوان مقاله : نمازو تعاون ( اهمیت و آثار نماز جمعه و جماعت ) .

اساس هستی بر مبنای تعامل و تعاون همة موجودات است ، بطوریکه زندگی هر لحظه ما مر هون خدمات و زحمات متقابل میلیاردها موجوداتی است که در این دنیا به صورت خیلی دقیق و منظم مشغول وظیفه هستند . تعاون اساسی هستی است و دین اسلام نیز یک هستی بخش در نتیجه تعاون (‌جماعت ،‌ ناس ) قلب اسلام است . توجه اسلام به تعاون برای این است که انسان یک موجود اجتماعی است و چون اسلام برای تربیت انسان به تمایلات فطری و خصوصیات اجتماعی آدمی توجه خاصی دارد درنتیجه تأکید بیشتری بر مفاهیم اتحاد و تعاون بخاطر کارآیی فوق العاده این روش در حل مسائل زندگی و تحقق عدالت اجتماعیست .

امام رضا ( ع ) فرمودند : مؤمنان سخن گین و نرم خو هستند .

حدیث قدسی یدالله مع الجماعه (‌دست خدا با جماعت است ) در اشاره به قدرت شگرف نیروی تعاونیست . درمفهوم وسیع تر اصلا بدون اتحاد و تعاون دولتی برقرار نخواهد شد تا مشکلات ملت خود را حل کند . آیات قرآن که فرمان اقیموالصلوة می دهد بلافاصله آتوالذکوة را به دنبال دارد گویا عبارتی که به نفع خلق خدا نبوده و درجهت مقابل آن حتی د ر حاشیه جامعه باشد متصور نیست . زیرا اسلام خود آگاهی و خود یابی را در متن جمع و جمعیت و در بطن جامعه و اجتماع مطرح می کند ، حتی نماز که زمزمه ای است با او و راز و نیازی و درد دلی و پرستشی همچنان با ضمایر جمع همراه است . در سلام آخر نماز می گوییم :

× اسّلامُ عَلَینا و عَلَی عِبادِاللّه الصّالحین ×

×السّلامُ عَلیکُم و رَحمه اللهِ و بَرَکاتُهُ

× سلام بر همه بندگان صالح ( نیکوکار ) و رحمت و برکات خدا بر همة آنان باد ×



خرید و دانلود  آثار اجتماعی نماز


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.