لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 3
هدف از آزمایش دانه بندی :
تعیین توزیع و یکنواختی دانه هاست .
ریزدانه : خاکی است که اندازه دانه های آن کوچکتر از 075/0 میلیمتر باشد یا اینکه از الک نمره 200 رد شده باشد .
درشت دانه : خاکی که اندازه دانه های آن از 075/0 میلی متر بزرگتر باشد و یا اینکه روی الک نمره 200 بماند خاک درشت دانه می گویند .
وسایل مورد نیاز :
گرم خانه(اون): الک
گرم خانه همراه با کنترل کننده ترموستاتی است که دارای قابلیت کنترل دما در5±110درجه را دارد مقدار حرارت استاندارد برای مصالح گچی وآهکی 60 درجه است و مدت زمان خشک شدن بین 12 تا 16 ساعت است برای خاک های ماسه ای 4 ساعت کفایت می کند در مواقعی که در مورد خشک شدن نمونه شک باشد خشک شدن باید تا زمانی که تغییرات وزن بعد از 2بار وزن کردن (در فاصله بیشتر از 1 ساعت ) مقدار ناچیزی باشد یا کمتر از1/0 درصد باشد خاک مورد نظر خشک شده است.
ترازو:
دقت ترازو برای خاک های رسی 01/0 درصد جرم (گرم) خاک های دانه ای ومصالح سنگی 1/0 درصد جرم (گرم) میباشدمحل قرارگرفتن ترازو بایدبه گونه ای باشد تادچار لغزش نشود تابر اثرفشار آوردن به میزدچارخطانشود.
شرح آزمایش :
خاک دارای رطوبت را درون هاون می ریزیم تا با دمای 105 تا 110 درجه به مدت 24 ساعت حرارت می دهیم . تا خاک خشک شده به مقدار 500 گرم را با چکش ضربه می زنیم تا خرد شود .
الکهای مورد نظر :
الک 4و10 و 20 و 30 و60و 200 .
خاک را درون الک می گذاریم . به مدت 10 دقیقه روی Shaker قرار می دهیم . درب الکها را می گذاریم تا خاک ریز درون هوا معلق نشود. میزان وزن مانده روی الک ها را اندازه می گیریم .
الک ها :
صفحه اول باید بر روی قاب سوار شده طوری که مواد اضافه خارج نشود . چشم های الک طبق استاندارد و مشخصات فنی می باشد. الکها دارای دو قاب in 12 , in 8 موجود می باشد . معمولا تعداد سوراخها را در in2 1 محاسبه می کنند .
تکان دهنده مکانیکی :
تکان دهنده مکانیکی است که حرکتی برای الکها ایجاد می کند که باعث شود ذرات به بالا چسبیده ، غلت خورده واز یک طرف به طرف دیگر جابجا می شود. مدت الک کردن 10 دقیقه زمان نیاز دارد .