انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

تحقیق در مورد آمادگی دفاعی

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

دسته بندی : وورد

نوع فایل :  .docx ( قابل ویرایش و آماده پرینت )

تعداد صفحه : 9 صفحه

 قسمتی از متن .docx : 

 

آمادگی دفاعی

رزم انفرادی

الف – شناسایی عوارض زمین :

اگر مبارزه شما زمینی است، بهتر است که پستی ها و بلندی های آن زمین را بشناسید. تا بهتر و سریعتر بتوانید با دشمن مقابله کرده، جان خود را نیز حفظ کنید. در انجام هر گونه فعالیت رزمی به سه نکته توجه داشته باشید:

- خوب پنهان شدن از دید تیر دشمن

- خوب دیدن

- خوب تیراندازی کردن. با توجه به همین سه نکته است که شناخت زمین و خصوصیات آن ضروری به نظر می رسد

عوارض زمین به دو نوع طبیعی و مصنوعی تقسیم می شود. عوارض طبیعی را چنین تعریف می کنیم :

عوارض طبیعی پستی و بلندیها و موانعی هستند که انسان در بوجود آوردن آنها دخالتی نداشته است. مانند بلندیها، گردیها، آبها، همواریها (مانند دشت).

عوارض مصنوعی زمین عوارضی هستند که انسان در ایجاد آنها دخالت داشته و با تغییراتی که در زمین ایجاد کرده آنها را بوجود آورده است. مانند : راهها، آبادیها، خاکریزها و میدان موانع و … د رمورد عوارض طبیعی مانند کوه، تپه، جنگل ، رودخانه ، دریاچه و غیره مطالبی را در جغرافی آموخته اید. در این جا در مورد دو نوع از عوارض مصنوعی که استفاده از آنها در جبهه های جنگ بسیار متداول است توضیحاتی می دهیم:

۱ – خاکریز:

در مناطق باز و دشتها جهت د رامان بودن از دید و تیر دشمن به وسیله ماشین آلات مخصوص خاک را به ارتفاع حداقل ۲ متر در جلوی نیروهای خودی جمع می کنند که اصطلاحاً به آن « دپو کردن» می گویند. در شکل مقابل یک خاکریز را مشاهده می کنید

۲ – میدان موانع :

برای ایجاد وقفه در عملیات نظامی دشمن، در جلو خطوط نیروهای خودی میدانهایی را که دارای موانعی مانند کانال عمیق، سیم خاردار و امثال آن باشند، ایجاد می کنند که به آنها میدان موانع گفته می شود.

تمرین :

درلیست زیر، عوارض طبیعی و عوارض مصنوعی و از هم جدا کنید . جلوی عوارض طبیعی «ط» و جلوی عوارض مصنوعی «م» بگذارید.

کوه «ط»

پل «م»

پادگان «م»

خاکریز«م» تپه «ط»

دره «ط»

دشت«ط»

بزرگراه «م»

دریاچه «ط»

کانال «م»

تقسیم بندی زمین از لحاظ دید:

۱ – گاهی منطقه جنگی، منطقه ای هموار است، مانند : دشت، جلگه ، کویر، در این مناطق دید وسیع است یعنی شما می توانید فاصله دوری را زیر نظر داشته باشید.

۲ – ولی همیشه منطقه جنگی هموار نیست بلکه پستی و بلندی دارد. یعنی قسمتی از زمین صاف و هموار است و قسمت دیگر بلند . مانند : زمینهای کوهستانی، تپه و ماهور. ۳ – جنگل، باغ و بیشه و … از جمله زمینهای هستندکه پوشیده از گیاه و روییدنیهای متفاوتند. به این زمین ها «زمینهای پوشیده» می گوئیم. در مناطق پوشیده، وسعت دید بسیار کم است و شما فقط چند متر جلوتر از خود را می توانید زیر نظر داشته باشید ولی از لحاظ استتار بهترین مکان، زمین پوشیده است.

شیب و ضد شیب :

فرض کنیم شما در دامنه یک بلندی قرار گرفته اید. دشمن نیز در طرف دیگر بلندی، دامنه ای که شما پشت آن قرار دارید و از دید دشمن محفوظ است «ضد شیب» نام دارد. اما دامنه ای که دشمن پشت آن قرار گرفته است «شیب» نامیده می شود پس : شیب و ضد شیب معمولاً نسبت به محل استقرارداشتن مشخص می شود.

ب : حفاظت انفرادی در مقابل خطرها:

مجموعه اصول و قواعد پیش بینی شده ای که هنگام جنگ و دفاع از آن استفاده می کنیم، «تاکتیک» نام دارد. به عبارت دیگر دانش و هنر استفاده از نیروها را در جنگ تاکتیک می گویند.

در رزم انفرادی و گروهی ، باید بدانیم که اصولاً چه خطرها و موانعی ما را تهدید می کند. بعد از شناسایی خطرها برای مقابله با آنها باید چاره اندیشی کرد. فرض کنید شما به عنوان یک رزمنده همراه با سایر رزمنده ها می خواهید قله ای را که در تصرف دشمن است. پس بگیرید به خاطر داشته باشید دشمن بالای قله است و شما پائین قله پس دشمن به شما کاملاً مسلط است. از طرف دیگر شما نمی دانید پشت قله چه خبر است و چه مقدار نیرو و تجهیزات پشت آن پنهان شده است . پس مرحله اول کار ، شناخت خطرهایی است که از جانب دشمن شما را تهدید می کند تا برای مقابله با خطرها چاره اندیشی کند.

برای اینکه در جنگ پیروز باشید. همیشه باید اطلاع دقیقی از نیرو و توان خود داشته باشید. شما باید بدانید که با یک اسلحه مانند کلاشینکف نمی توانید به جنگ یا تانک یا نفربر بروید. در این مواقع ضروری است که از سلاحهای ضد زره مانند آر- پی – جی استفاده کنید.

ج – استتار :

ساده ترین راه برای مقابله با خطر «استتار» است.

استتار یعنی همرنگ کردن خود و تجهیزات با محیط اطراف طوری که باعث جلب توجه دشمن نشود.

همرنگ شدن با محیط در میان حیوانات یک دفاع غریزی است . چنان که :

- کبک در محلهایی زندگی می کند که همرنگ پرهای اوست.

- بلدرچین لانه خود را در گندمزارهای خود می سازد.

- شیر و پلنگ میان درختانی زندگی می کنند که همرنگ آنهاست.

اما استتار در انسان یک دفاع آگاهانه است. در موقع استتار رزمنده، هم خود را از دید دشمن حفظ می کند و هم سبب جایگری نیروهای خودی در نزدیکی دشمن می شود . در چنین حالتی امکان تهاجم و ضربه زدن به نیروهای دشمن افزایش می یابد.

همانطور که حیوانات به روشهای مختلف استتار می کنند. انسان نیز با سه روش می تواند خود و ابزار دفاعی خود را از دید دشمن مخفی کند. اولین روش را «پنهان کردن» می گوئیم. مانند ریختن خاک بر روی مین ها، انداختن تو روی ماشین آلات جنگی از دید هوایی هواپیماهای دشمن ، و یا مخفی کردن خودرو زیر شاخ و برگ درختان و یا در سنگرهای سرپوشیده.

در روش دیگر به گونه ای عمل می شود که نیروها و وسایل جنگی و غیرجنگی، همرنگ زمینه شوند. مثلآً از شاخ و برگ درختها برای پوشش ماشین آلات و افراد استفاده می شود. یا با پوشیدن لباس همرنگ با محیط، امکان دید و تشخیص دشمن را ، کم می کنیم این نوع استتار را «هم شکل نمودن» می گوئیم. گاهی برای گمراه کردن دشمن علاوه بر سنگرهای واقعی، می توان تعدادی سنگر خالی نیز درست کرد.

اولاً : دشمن در شناخت مواضع واقعی نیروهای خود فریب می خورد.

ثانیاً : دشمن سنگرهای بیشتری را در جلوی خود می بیند و آتش خود را متوجه می کند. پس سومین روش استتار «فریب دادن» است که دشمن به مواضع دروغین هدایت می شود.

بنابراین بخاطر داشته باشیم که سه روش برای استتار وجود دارد:

۱ – پنها ن کردن ۲ – ….. ۳ – ….

از آنچه که گفته شد نتیجه می گیریم استتار هم در مورد انسان و هم برای جنگ افزارها بکار می رود. در هر دو مورد استتار، باید متناسب با منطقه و رنگها و اشکال موجود در منطقه باشد. مثلاً در دشت کویر سعی می کنیم وسایل جنگی را با خاک و گل به رنگ محیط درآوریم و در مناطق جنگی با



خرید و دانلود تحقیق در مورد آمادگی دفاعی


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.