لینک دانلود و خرید پایین توضیحات
فرمت فایل word و قابل ویرایش و پرینت
تعداد صفحات: 104
بررسی فلوریستیک منطقه حفاظت شده کرائی
دانشکده علوم پایه
گروه زیست شناسی
پایاننامه : کارشناسی ارشد علوم گیاهی
عنوان : بررسی فلوریستیک منطقه حفاظت شده کرائی
مقدمه:
شناخت گیاهان هر منطقه یا ناحیه عاملی جهت شناخت بهتر منابع طبیعی تجدید شونده و کمک مؤثری در راستای آشنایی علاقه مندان به طبیعت و خصوصیات گیاهان است .
منطقه شکار ممنوع مورد بررسی که هدف این پایان نامه راتشکیل می دهد در منطقه ای نیمه کوهستانی و دارای تپه ماهورها قرار گرفته که دارای ناهمواریهای فراوان دنباله های غربی سلسله جبال زاگرس می باشند . این منطقه که به دلیل قرار گرفتن در اقلیم نیمه خشک و داشتن تابستانهای گرم وسوزان و زمستانهای معتدل و مطبوع و داشتن خاک های گچی و مارنی و زمینهای عموماً سنگلاخی دارای پوشش گیاهی مرتعی می باشد که در آن گیاهان یکساله توام با بوتهای و درختچهها گسترش دارند. بدلیل اینکه این منطقه زیستگاه طبیعی قوچ و میش وحشی می باشد مورد حفاظت و توجه ادارة محیط زیست استان قرار گرفته است . متأسفانه علیرغم اعلام حفاظتی شدن منطقه تا کنون هیچ گونه شناسنامه و یا حتی لیست گونه های گیاهی و جانوری این منطقه موجود نبوده و در این زمینه کاری صورت نگرفته است . از سوی دیگر بدلیل چرای بی رویة دام بوته کنی جهت سوخت و کشت و کار گیاهان زراعی سیمای منطقه در حال تغییر بوده و شاید بسیاری از گیاهان در معرض نابودی می باشند . به همین دلیل لزوم داشتن لیست جامعی ازگیاهان این منطقه و به منظور شناخت دقیق و علمی گیاهان از دانش رده بندی بهره گرفته شده است بررسی فلورستیک این منطقه همانند شناسنامه ای برای این منطقه بوده که وجود گیاهان و وضعیت آنها را نشان داده و علاوه بر آن انواع کاربردهای زراعی ،زینتی ،دارویی ،مرتعی ،صنعتی و انواع کاربردهای احتمالی که هر کدام از گیاهان منطقه می توانند داشته باشند را از منابع مختلف استخراج نموده و در جدولی که برای هر کدام ازگیاهان در نظر گرفتمه شده ثبت گردیده است . این اطلاعات به همراه ارتفاع دقیق محل برداشت نمونه ، شکل زیستی نمونه ، شمارة هر باریوم ، نام علمی گونه ، کاربردهای گونه از نظر ( زراعی ، زینتی ، دارویی ، مرتعی یا صنعتی نمونه) مورد مطالعه به همراه ناحیه رویشی گونه مورد نظر ، شماره هر باریومی گونه به همراه بررسی مورفولوژیکی به صورت شرح مختصری از خصوصیات ظاهری گیاهان منطقه آورده شده است . از دیگر اهداف این پژوهش توضیح مختصری راجع به تیپ بندی منطقه و ذکر چند نمونه به عنوان گونه های همراه تیپ های شاخص هر منطقه می باشد . که در این رابطه کل منطقه به کمک نقشه های توپوگرافی و فیزیوگرافی مثل شیب ،هیپسومتری (نقاط هم ارتفاع ) بالاخره نقشة سازندهای زمین شناسی در مقیاس ( 000/50 :1 ) از طرف دیگر نسبت به بازدید و پیمایش حوزه ی مورد مطالعه اقدام گردید است. و بر اساس نمود ظاهری با تکیه بر ساختار فیزیونومی محدوده ی تیپ های گیاهی تعیین و در منطقه تعداد 6 تیپ گیاهی تشخیص و تفکیک گردید است.
فصل اول
کلیات
1-1- معرفی منطقه
1-1-1- موقعیت جغرافیایی منطقه
1-1-2- وضعیت زمینشناختی و ژئومورفولوژی منطقه
1-1-3- خاکشناسی منطقه
1-1-4- هواشناسی منطقه و اقلیم
1-1-4-1- دمای منطقه
1-1-4-2- میزان بارندگی و رطوبت نسبی منطقه
1-2-1- سابقه تحقیق در ایران
1-2-2- سابقه تحقیق در منطقه
1-1-معرفی منطقه
1-1-1- موقعیت جغرافیایی منطقه
محدودة مورد مطالعه از لحاظ تقسیمات سیاسی بخشی از دهستان شهید مدرس از بخش مرکزی شهرستان شوشتر می باشد . این منطقه با طول جغرافیایی ً10و َ2 و ْ49 تا ً35 و َ14 و ْ49 طول شرقی و عرض جغرافیایی ً52 و َ 46 و ْ31 تا ً42 و َ 59 و ْ31 می باشد . حداقل ارتفاع این منطقه 110 متر و حداکثر 566 متر می باشد .نقشه تقسیمبندی مختلف منطقه با توجه به ارتفاع در شکل1-1 مشخص گردیده است. جهت کلی دامنه ها جنوب غربی به شمال شرقی می باشد . محدودة مورد مطالعه دارای مساحتی در حدود 75/16343هکتار می باشد . این محدوده از غرب به جادة شوشتر ـ مسجد سلیمان و از شمال به رودخانهی شور راهدار یا (شور بهلول ) و از جنوب به خط الرأس کوه سیاه (کوه شه ) و از شرق به ارتفاعات تپه ماهوری کرایی علیا محدود می گردد.
این محدوده منطقه ی شکار ممنوع و حفاظت شدة کرایی بوده و بواسطة داشتن زیستگاه علف خواران شکاری مثل میش و قوچ مورد توجه سازمان حفاظت محیط زیست استان قرارگرفته است و از لحاظ توپوگرافی محدودة تپه ماهور تا نیمه کوهستانی است . این عرصه بین روستاهای بهرام آباد تا حواالی قلعه مدرسه گسترده گردیده و حداقل ارتفاع آن 110 متر در محل پل رودخانة شور مسیر جادة شوشتر ـ مسجد سلیمان و حداکثر آن 566 متر در منطقة تل خیاط می باشد . این محدوده دارای شرایط یکپارچه از لحاظ مورفولوژی و زیر ساخت می باشد .
محدودة منطقه مورد مطالعه و موقعیت منطقه نسبت به استان خوزستان در نقشة توپوگرافی منطقه و نقشة ماهواره ای و توپوگرافی استان خوزستان مشخص گردیده است.