انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

انواع فایل

دانلود فایل ، خرید جزوه، تحقیق،

نظام حقوق زن در اسلام حق طلاق2

لینک دانلود و خرید پایین توضیحات

فرمت فایل word  و قابل ویرایش و پرینت

تعداد صفحات: 23

 

حق طلاق :

افزایش روز افزون طلاق ، یا بیماری قرن بیستم .

دنیای امروز از طرفی بر عوامل اجتماعی طلاق می افزاید و از طرفی می خواهد با زور قانون جلو طلاق را بگیرد.

پنج فرضیه درباره طلاق

آیا لازمه تقدس ازدواج این است که راه طلاق به کلی بسته باشد ؟

مشکلات اجتماعی با قانون تنها حل نمی شود.

طلاق از نظر اسلام مبغوضترین چیزهاست .

آیا راست است که امام حسن « مطلاق » بوده است ؟

آنجا که رکن اساسی ، عاطفه است از اجبارقانونی کاری ساخته نیست .

خاموشی شعله محبت مرد به حیات خانوادگی پایان میدهد و خاموشی شعله محبت زن ، آنرا نیمه جان می سازد.

اسلام با چسباندن زن به مرد با زور موافق نیست .

دنیای غرب در افزون برفساد وانحراف به زن و مرد سهم مساوی داده است .

مرد ، کوهسار است وزن ، چشمه . فرزندان به منزله گلها و شکوفه ها .

صلح و سازش میان زن و مرد از نوع « صلح مسلح » نمی تواند باشد.

موانعی که اسلام برای طلاق ایجاد کرده است.

دادگاه خانوادگی از نظر قرآن

همان قانونی که ماهیت ازدواج را « تصاحب » قرار داده ماهیت طلاق را «رهائی » قرار داده است .

حق طلاق ، غیر از حق فسخ است .

طلاق به صورت یک حق طبیعی ، مخصوص مرد است ،اما به صورت یک حق قراردادی زن نیز می تواند از آن بهره مند باشد.

طلاق قضائی

آنجا که طلاق ، مانند یک زایمان غیر طبیعی به کمک جراح و عمل جراحی صورت میگیرد.

اسلام ، قانونی که بتوان آنرا سرطان نامید ندارد.

نمونه ای از راه حلهای اسلامی در زمینه بن بستهائی که حق مالکیت به وجود می آورد.

اصل اسلامی : « یا نگهداری به شایستگی و یا رها کردن به نیکی ».

حق طلاق (1) :

هیچ عنصری مانند عصر ما خطر انحلال کانون خانوادگی و عوارض سوء ناشی از آنرا مورد توجه قرار نداده است و در هیچ عصری مانند این عصر عملا بشر دچار این خطر و آثار سوء ناشی از آن نبوده است.

قانونگزاران ، حقوقدانان ، روانشناسان هر کدام با وسائلی که دراختیار دارند سعی میکنند بنیان ازدواجها را استوارتر و پایدارتر و خلل ناپذیرتر سازند. اما «از قضا سرکنگبین صفر افزوده ». آمارها نشان می دهد که سال بسال برعدد طلاقها افزوده می شود و خطر از هم پاشیدن بر بسیاری از کانون های خانوادگی سایه افکنده است.

معمولا هر وقت یک بیماری مورد توجه قرار میگیرد و مساعی مادی و معنوی برای مبارزه و جلوگیری از آن بکار می رود از میزان تلفات آن کاسته می شود . و احیاناً ریشه کن می گردد ، اما بیماری طلاق برعکس است .

افزایش طلاق در زندگی جدید :

در گذشته کمتر درباره طلاق و عوارض سوء آن و علل پیدایش وافزای آن و راه جلوگیری از وقوع آن فکر می کردند در هر حال کمتر طلاق صورت میگرفت و کمتر آشیانه ها بهم می خورد مسلماً تفاوت دیروز و امروز در این است که امروز علل طلاق فزونش یافته است . زندگی اجتماعی شکلی پیدا کرده است که موجبات جدائی وتفرقه و از هم گسستن پیوندهای خانووادگی بیشتر شده است و از همین جهت ممساعی دانشمندان و خیرخواهان تاکنون بجائی نرسیده است و متاسفانه آینده خطرناکتری در پیش است .

در شماره 105 مجله زن روز مقاله جالبی از مجله نیوزویلد تحت عنوان « طلاق در امریکا» درج شد . این مجله می نویسد :« طلاق گرفتن در امریکا به آسانی تاکسی گرفتن است .»

و هم می نویسد : در میان مردم امریکا دو ضرب المثل ازهمه ضرب المثل های دیگر درباره طلاق معروفتر است . یک یاینکه « حتی دشوارترین سازشها هم میان زن و شوهر از طلاق بهتر است .» این ضرب المثل را شخصی به نام « سروانتس » در حدود چهار قرن پیش گفته است ضرب المثل دوم که از شخصی است بنام « سامی کاهن » در نیمه دوم قرن بیستم گفته شده است و درست نقطه مقابل ضرب المثل اول است و شعاری است بر ضد او و آن اینست :« عشق دوم دلپذیرتر است .»

از متن مقالبه نامبرده بر می آید که ضرب المثل دوم کار خود را در آمریکا کرده است ، زیرا می نویسد :« سراب طلاق نه تنها «تازه پیوندها » ، بلکه مادران آنها وزن و شوهران « دیرینه پیوند » را هم بخود می کشد ، بطوری که از جنگ دوم به این طرف سطح طلاق در امریکا بطور متوسط .

دنیائی که ازدواج را بعد از قوانین طبیعی ، محکم بین رابطه انسانی دانسته ، بسیار دشوار است که عقیده خوبی درباره زنی که این پیوند را گسسته نشان دهد. ممکن است جامعه چنین زنی را گرامی بدارد ، پرستش کند وحتی بر او غبطه بخورد ولی هرگز بچشم کسی که در زندگی خصوصی دیگری وارد شود و ایجاد خوشبختی کند بدو نمی نگرد.

این مقاله این پرسش را مطرح می کند که آیا علت طلاق های فراوان ، ناسازگاری و عدم توافق اخلاقی میان زن و شوهر است یا چیز دیگر است ؟

علت طلاق در ازدواجهای ده یا بیست ساله ناسازگاری نیست ، بلکه بی میلی به تحمل ناسازگاریهای دیرین و هوس برای درک لذات بیشتر و کامجوئی های دیگر است . در عصر قرص های ضد حاملگی و دور آن انقلاب جنسی ، و اعتلای مقام زن ، این عقیده در میان بسیاری از زنان قوت گرفته که خوشی و لذت مقدم بر استواری و نگهداری کانون خانوادگی است زن و شوهری را می بینید که سالها باهم زندگی می کنند، بچه دار می شوند و در غم وشادی هم شرکت داشته اند ، ولی ناگهان زن برای طلاق تلاش می کند بدون ‌آنکه هیچ تغییری در وضع مادی و معنوی شوهرش پدید آمده باشد علت این است که تا دیروز حاضر بود یکنواختی کس کننده زندگی را تحمل کند ولی اکنون تحمل یکنواختی تمایلی ندارد. ….. زن آمریکایی امروز کامجوتر از زن دیروزی بوده ودر برابر نارسائی آن کم تحمل تر از مادر بزرگ خویش است .»

طلاق در ایران :

افزایش طلاق منحصر به آمریکا نیست بیماری عمومی قرن است . درهر جا که آداب و رسوم جدید غربی بیشتر نفوذ کرده است آ‌مار طلاق هم افزایش یافته است . مثلا اگر ایران خودمان را در نظر بگیریم ، طلاق در شهرها بیش از ولایات است و در تهران که آداب و عادات غربی رواج بیشتری دارد بیش از شهرهای دیگر است .

در روزنامه اطلاعات شماره 11512 آمار مختصری از ازدواجها و طلاقهای ایران ذکر کرده بود نوشته بود :« بیش از یکچهارم طلاقهای ثبت شده سراسر کشور مربوط به تهران است یعنی 27 درصد طلاق های ثبت شده را تهران تشکیل میدهد با اینکه نسبت جمعیت تهران به جمعیت سراسر کشور 10 درصد می باشد بطور کلی درصد طلاق در شهر تهران بیش از درصد ازدواج است . وقایع ازدواج تهران 15 درصد کل ازدواج کشور است . »



خرید و دانلود  نظام حقوق زن در اسلام   حق طلاق2


نظرات 0 + ارسال نظر
امکان ثبت نظر جدید برای این مطلب وجود ندارد.